Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

29 серпня відбудеться перше засідання Верховної Ради

12 серпня, 19:08
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

У п’ятницю, 9 серпня, на першому засіданні підготовчої депутатської групи з числа новообраних народних депутатів України було прийнято рішення про те, що перше урочисте засідання Верховної Ради нового скликання відбудеться 29 серпня.

За словами голови партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова їхня політична сила пропонує провести перше засідання Верховної Ради IX скликання саме 29 серпня, щоб парламент якнайшвидше зміг приступити до роботи. Більшість членів засідання підтримали цю пропозицію.

Нагадаємо, що позачергові вибори за змішаною системою до Верховної Ради відбулися 21 липня. Половина депутатів обиралася за пропорційним принципом, який передбачає закриті партійні списки і п’ятивідсотковий прохідний бар’єр, друга половина — по мажоритарному.

3 серпня Центрвиборчком оголосив остаточні результати виборів до парламенту за партійними списками. Таким чином до Верховної Ради проходять п’ять партій: «Слуга народу», яка набрала 43,16% голосів виборців, «Опозиційна платформа — За життя» отримала 13,05%, «Батьківщина» — 8,18%, «Європейська солідарність» — 8,10% і «Голос» — 5,82%.

7 серпня «Голос України» та «Урядовий кур’єр» оприлюднили списки обраних депутатів Верховної Ради, де зазначені 225 народних депутатів, які пройшли в парламент по багатомандатному округу, і 198 депутатів, які балотувалися в одномандатних округах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати