Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вже цього місяця!

Львівська національна опера демонструє високе українське мистецтво за межами країни
13 серпня, 12:17

11 серпня балетна трупа Львівського національного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької виступила з виставою «Жізель» французького композитора Адольфа Адана на 55-му фестивалі імені Яна Кепури у місті Криниця-Здруй (Польща). Про це зазначено на ФБ-сторінці Львівської опери.

«Продовжуємо гастрольну діяльність на фестивалях Європи! – йдеться, зокрема, у повідомленні. – Польська публіка радо приймала артистів театру, які представили балет «Жізель» Адана. Солістами у цьому балеті були Дарина Кірік (Жізель), Олександр Омельченко (Альберт), Андрій Михаліха (Ганс), Інна Ключник (Мірта). Перед виступом відбулася із пресконференція із провідними солістами, художнім керівником балету Андрієм Мусориним та спеціалістом із міжнародної співпраці театру Остапом Громишем».

Тим часом увесь колектив театру готується до відповідальних виступів одразу у кількох країнах Європи, які відбудуться вже цього місяця! Зокрема, йдеться про фестиваль Джакомо Пуччіні в Італії, що проходить щоліта в Торре дель Лаго провінції Лукка і збирає до сорока тисяч слухачів. Львів'яни представлятимуть свій театр оперою «Богема», про що «Дню» розповідав у переддень відкриття 123-го театрального сезону генеральний директор – художній керівник Львівської опери Василь Вовкун: «Львівська опера – перший український театр за всю історію цього фестивалю. З нашої подачі захід буде присвячений 150-річчю Соломії Крушельницької, на що дирекція фестивалю залюбки погодилася».

Детальніше про особливості театрального сезону 2022 – 2023 Львівської національної опери та міжнародну співпрацю тут –
https://day.kyiv.ua/uk/article/kultura/vasyl-vovkun-gotuyemo-strategiyu-kryzovogo-menedzhmentu

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото організаторів фестивалю імені Яна Кепури у місті Криниця-Здруй (Польща)

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати