Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна запропонувала допомогу Португалії в ліквідації масштабних лісових пожеж

20 сентября, 16:19
Фото: ДСНС

Україна запропонувала допомогу Португалії в ліквідації масштабних лісових пожеж, повідомляє ГО «Український мілітарний центр».

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що до Португалії планують відправити пожежний літак ДСНС.

«ДСНС має спеціалізований пожежний літак та підготовлених фахівців для роботи в таких умовах», – розповів Ігор Клименко.

За його словами, за дорученням Президента Володимира Зеленського він зустрівся з послом Португальської Республіки в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машадом.

«Португалія зараз страждає від масштабних пожеж, які охопили центральну та північну частини країни. Є загиблі та травмовані. Спека та шквальний вітер ускладнюють гасіння вогню», – розповів Клименко.

Глава МВС підкреслив, що за час повномасштабного вторгнення українські рятувальники отримали унікальний досвід роботи в умовах надзвичайних ситуацій.

У Португалії до ліквідації масштабних лісових пожеж залучили тисячі пожежників. Прем’єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро оголосив стан стихійного лиха у найбільш постраждалих від лісових пожеж регіонах.

Для боротьби з подібними пожежами в українських рятувальників є спеціальний літак Ан-32П.

Цей український пожежний літак розроблений на базі Ан-32. Літак оснащений 4 зовнішніми знімними баками об’ємом по 2000 літрів кожен.

Скид вогнегасної рідини може здійснюватись з усіх баків одночасно або по черзі із заданим інтервалом.

Ще з 2022 року авіація ДСНС України, яку вчасно вивели з Ніжина, почала працювати у Європейському союзі. Загалом з 2008 року 4 літаки Ан-32П входять до складу спеціального авіаційного загону ДСНС України. У 2021 році держпідприємство «Антонов» отримало замовлення на поставку Ан-32П за 470 млн гривень.

До повномасштабного вторгнення українські Ан-32П залучилася до гасіння пожеж у різних країнах. У 2021 році Україна відправляла до Туреччини пожежні літаки для гасіння лісових пожеж.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать