Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ISW: українські воїни вибили окупантів із заводу у Вовчанську, де вони були заблоковані кілька місяців

17 сентября, 15:37

 

Підрозділи Збройних сил України відновили свої позиції всередині агрегатного заводу у місті Вовчанськ Харківської області, де російські загарбники перебували в оточенні кілька місяців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW базують свої висновки на геолокаційних кадрах, де зафіксовані удари російських військових по українських позиціях на території Вовчанського агрегатного заводу. Це, за їхніми словами, підтверджує відновлення контролю українськими підрозділами над стратегічним об'єктом.

У звіті також зазначають, що 15 та 16 вересня російські окупанти намагалися наступати поблизу Вовчанська. Водночас українські сили контратакували в місті, а також у районах Липців та Глибокого. Однак, за даними ISW, ці спроби українських контратак не були успішними.

Речник угруповання військ "Харків" підтвердив, що російські загарбники продовжують наступати на Вовчанськ, але їхня активність на інших напрямках знизилася. Наступальні дії не ведуться біля Липців, Глибокого, Лук'янців та Стариці, хоча російські війська залишаються в цих районах і проводять внутрішню ротацію.

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать