Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

972 сертифікати “єВідновлення” в Україні обміняли на житло

04 марта, 13:21

Загалом в Україні вже сформували майже 4 тис. житлових сертифікатів, однак кількість охочих їх отримати понад вдвічі більша, повідомляє Вільне радіо.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради, посилаючись на коментар народної депутатки та очільниці Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк.

Так, станом на 2 березня 2024-го українці змогли придбати 972 домівки за житлові сертифікати “єВідновлення”. Загалом держава вже отримала понад 10 тисяч заяв на отримання такої компенсації за знищене житло. В уряді вже схвалили майже 4 тис. сертифікатів, тому наразі компенсації отримали менше половини від охочих.

Програмою “єВідновлення” для ремонту пошкодженого бойовими діями житла вже скористалися, кажуть у парламенті, 45 тис. українських родин. Йдеться саме про тих, хто отримав відповідні виплати від держави та провів ремонти. Загалом влада отримала близько 76 тис. заявок на допомогу в проведенні ремонтних робіт.

Також у парламенті нагадали, що вже проголосований законопроєкт №10208 чекає підпису президента. Ця ініціатива дозволить застосовувати житловий сертифікат у програмі пільгового кредитування “єОселя” та віддати його як перший внесок на первинному ринку нерухомості. Людям, які застосують його таким чином, обіцяють додаткові пільги від держави. 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать