Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луцьк позбавив футболіста Анатолія Тимощука звання почесного громадянина міста

30 марта, 15:53
Фото з архіву "Дня"

Таке рішення на сесії прийняли депутати Луцької міської ради, зазначивши, що «у час, коли Україна потерпає від військової агресії росії, Анатолій Тимощук не зробив жодної публічної заяви із цього приводу та не зупинив свою співпрацю з футбольним клубом країни-агресора, таким свідомим вибором продовжує працювати на окупантів та дискредитує високе звання почесного громадянина міста Луцька».

Луцьк є рідним містом Анатолія Тимощука, тут він навчився грати у футбол,  тут живуть його батьки і сестра. Він для лучан завжди був прикладом для наслідування, навіть більше - кумиром, бо прославив місто своїм талантом, він зіграв 144 матчі за збірну України і увійшов у десятку світових гравців, які найбільше захищали честь своєї країни. Заснував, проводив і сам фінансував у Луцьку дитячий футбольний турнір «За кубок Анатолія Тимощука».

Але у 2017 році вже поставало питання про позбавлення Тимощука звання почесного громадянина Луцька. Земляків обурило його рішення стати тренером санкт-петербурзького клубу «Зеніт», петиція за позбавлення звання набрала потрібну кількість голосів за кілька днів. Але тоді рішення не було прийнято, бо футболіст, як зазначали його прихильники, ніколи не робив антиукраїнських заяв і не лише він вів бізнес у росії. Нині ж компромісів не визнають.

Відомо, що батько Анатолія записався у територіальну оборону і тримає сина в курсі подій, що відбуваються в Україні то ж про війну росії проти України Тимощук знає.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать