Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гарбузовий ажіотаж

Ферми на батьківщині «Світильника Джека» проводять спеціальні фестивалі напередодні Геловіну
29 октября, 14:13

Прийдешній Геловін, що відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, спричинив неабиякий ажіотаж на фермах багатьох країн, де відзначається це свято, зокрема і Великої Британії. Наприклад, ферма The Pop Up Farm у Флемстеді з цієї нагоди влаштувала спеціальний фестиваль, де кожен міг обрати гарбуз до душі, і квитки на цей захід розлетілися миттєво. Також у коментарях на фейсбуці дехто з відвідувачів скаржився, що не зміг знайти розтиражовані локації (як-от і ця, сфотографована кореспондентом агентства Reutrrs) для фотосесій.

Геловін є сучасним святом, історія якого почалася багато століть тому на землях сучасної Великої Британії та північної Франції., нагадують медіа. Так, у IX столітті, коли християнство почало поширюватися на території Великої Британії, стародавні традиції змішалися з традиціями католицького свята — Днем всіх святих. Пізніше його стали називати Hallowe’en, а потім й Halloween (Геловін). У цю ніч заведено вдягати на себе костюми привидів, відьом та іншої нечисті та влаштовувати маскаради. У більшості закладів світу влаштовують розважальні програми в стилі Геловін з елементами маскараду, де відвідувачі, які прийшли в костюмах, отримують безкоштовний вхід, напій або інші бонуси.

Головний символ Геловіну — гарбузова голова, яка називається Світильник Джека. Це гарбуз, на якому вирізане зловісно усміхнене обличчя. Всередину гарбуза ставлять запалену свічку. Вперше Світильники Джека з’явилися у Великій Британії, спочатку їх робили з брукви або ріпи. Він символізує закінчення збору врожаю.

Медіа також нагадують, що це свято найбільш популярне в США, Канаді, Великій Британії та Ірландії. Хоч воно й не державне, за популярністю в цих країнах свято поступається лише Різдву.

На фото: Лора Ян та її син Арло, 2 роки, збирають гарбузи та кабачки на The Pop Up Farm напередодні Геловіну, у Фламстеді, Сент-Олбанс, Велика Британія, 22 жовтня 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать