Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Особливості цьогорічних «Днів есеїстики»

Новий формат, насичена програма заходів і вручення Премії імені Юрія Шевельова
11 грудня, 10:22

Міні-фестиваль «Дні есеїстики» відбудеться у Києві 14—19 грудня. Розпочнеться він з серії авторських лекцій Андрія Любки, Діани Клочко та Юрія Макарова про есеїстику. 15 грудня відбудеться розмова «Юрій Шевельов. Центр / провінція». Як обіцяють організатори дискусія дасть відповіді на такі питання: «Як і чому Юрій Шевельов обрав «українськість», ким був він для української гуманітаристики аж до часів перебудови, кого називав «любими друзями», а кого — «шановними ворогами», з ким зустрічався і листувався? Чому Шевельов ніколи не написав про Америку й чому його бібліотека — в Японії?». Темами наступних розмов стануть: «Есеїстика як сторітелінг» (16 грудня), «Есеїстика в сучасних медіа» (18 грудня) та «Суб’єктивно про минуле» (19 грудня) — розмова з австрійським письменником Мартіном Поллаком про історичну есеїстику.

А 17 грудня, в день народження Юрія Шевельова, дізнаємося нового лауреата Премії. До довгого списку увійшли такі книжки: «Планета Полин» Оксани Забужко, «Розчахнута квітка» Вано Крюґера, «Культура принад і спротиву» Тараса Лютого, «Конфлікт мов та ідентичностей у пострадянській Україні» Лариси Масенко, «Уздовж океану на ровері» Василя Махна, «Я змішаю твою кров із вугіллям». Зрозуміти український Схід» Олександра Михеда, «Відкинуті і воскреслі» Степана Процюка, «Ніч на Венері. 113 письменниць, які сяють у темряві» Ганни Улюри, «З чого нам дозволено сміятись?» Павла Шведа та «Інкубація «яєць динозавра» Фелікса Штейнбука .

У зв’язку з карантином для відвідування заходів потрібно заздалегідь заповнити реєстраційну форму, проте всі події також будуть транслюватися онлайн на сторінках Українського ПЕН та Києво-Могилянської Бізнес-Школи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати