Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У фокусі – «більш зелене майбутнє»

Британський принц Чарльз і Камілла цього тижня відвідують Йорданію та Єгипет
19 листопада, 10:57

Британський принц Уельський і герцогиня Корнуольська цього тижня відвідують Йорданію та Єгипет, при цьому, як звертають увагу міжнародні медіа, вони стали першими членами королівської родини, які здійснили велике закордонне турне з початку пандемії COVID-19. Пара залишила Велику Британію в неділю, на день народження Чарльза, після того, як відвідала національну службу пам’яті в Кенотафі і провела приватний час у Йорданії, пише 7news.com.au. Закордонний візит відбувся після насиченого подіями періоду для королівської сім’ї, коли старші члени королівської родини брали участь у нещодавній конференції ООН щодо зміни клімату Cop26, а також занепокоєння щодо здоров’я королеви після того, як вона отримала травму спини, звертає увагу The Canberra Thimes.

Чотириденний візит розпочався у вівторок у Йорданії. «Як і в усіх королівських турах, уряд запросив їх відвідати обидві країни, і вони використають поїздку, щоб підкреслити важливі зв’язки між Великою Британією та Йорданією та Єгиптом. Повідомляється, що через кілька днів після завершення конференції COP26 у Глазго буде приділено значну увагу вирішенню кліматичної кризи», — ідеться в матеріалі Sky News.

У Йорданії принц Чарльз і герцогиня Корнуольська взяли участь у відзначенні сторіччя країни та сторіччя двосторонніх відносин Великої Британії та Йорданії. Це не перший візит цієї пари до країни, і «ця остання поїздка підкреслює, наскільки важливі зв’язки між Великою Британією та Йорданією для британського уряду, зокрема для співпраці у сфері безпеки», пише news.sky.com Їх королівських високостей у перший день візиту в Аммані офіційно зустріли король Абдалла II і королева Ранія в палаці Аль-Хусейнія.

Напередодні Кріс Фіцджеральд, заступник особистого секретаря принца, сказав, що зміна клімату буде однією з головних тем візиту, а інші питання будуть включати міжконфесійний діалог, розширення прав і можливостей жінок і зусилля щодо збереження культурної спадщини, пише canberratimes.com.au. Щодо міжконфесійного діалогу, то відповідна дискусія за участі принца Чарльза у Йорданії має підтвердити «різноманітний, толерантний та інтегрований характер йорданського суспільства, підкреслюючи важливість релігійної свободи», ідеться на офіційному сайті принца www.princeofwales.gov. uk. Принц також високо оцінив позицію Йорданії щодо прийому біженців, які втекли від конфлікту в сусідніх країнах.

Герцогиня ознайомилася з роботою, яку проводить королева Йорданії Ранія, щоб захистити вразливих дітей і матерів, а також навчати батьків щодо захисту дітей. Камілла також взяла участь у заході «Жінки світу» (WOW), який сприяє розширенню прав і можливостей жінок з усіх сфер життя.

Арабську Республіку Єгипет королівська пара відвідує 18-19 листопада, і цей візит «підкреслить тісні відносини країни з Великою Британією та дасть можливість продемонструвати дедалі більшу прихильність Єгипту до захисту довкілля», ідеться на офіційному сайті принца Уельського, де нагадується: принц має глибокий і давній інтерес до цих питань і скористається нагодою, щоб обговорити, «як ми найкраще працюємо разом у боротьбі зі зміною клімату». У межах візиту принц також розповість про свою ініціативу зі сталих ринків, що об’єднує молодих підприємців з великими компаніями приватного сектору, щоб обговорити можливості розвитку зеленого, інноваційного бізнесу в Єгипті. Таким чином, принц Уельський під час візиту не лише вшановує стародавню культуру та духовне значення Єгипту, а й зазирає «у сучасний Єгипет, який охоплює більш зелене майбутнє».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати