Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поринути в казку

У Норвегії традиційне пряникове місто запрацювало в особливому режимі
11 грудня, 13:06

Цього року відкриття найбільшого у світі імбирнопряникового містечка Gingerbread City 2020 було відкладено через коронавірусні обмеження в муніципалітеті Берген, воно відбулося вже 8 грудня.

«Школи та дитячі садки щороку роблять внесок у створення мініатюрної версії Бергена — все це з імбирного печива! Це одна з найбільш захопливих традицій у Бергені. Найбільше у світі пряникове місто!» — ідеться на сайті en.visitbergen.com. Тут можна вдосталь пороздивлятися мініатюрні будиночки, поїзди, машини та кораблі, виготовлені із справжніх пряників. Але світова пандемія теж далася взнаки: кожен, хто хоче ознайомитися з  Gingerbread City 2020, має перед відвідуванням отримати квиток в Інтернеті. Квитків буде менше, ніж зазвичай.

«Якщо ви купуєте квиток для групи, ви несете відповідальність за можливість надання контактної інформації для всіх членів вашої групи у разі виявлення інфекції, — попереджають організатори. — Як гість у містечку ви погоджуєтесь, що всі, хто не входить до однієї групи, мають дотримуватися мінімальної відстані 1 метр. Кожен повинен дотримуватися гігієни рук. Якщо ви нездужаєте, проявіть солідарність і залишайтеся вдома. Кількість відвідувачів може бути обмежена до 200. Тим, хто першим придбав квиток, буде дозволено в’їзд першим. Тим, хто не зможе завітати через нові, оновлені обмеження, запропонують змінити дату свого квитка на інший день цього року. На жаль, невикористаний квиток не повертається».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати