Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вперед за лялькою!

«pUp.pet-2017» — два десятка вистав із 18 країн
04 вересня, 11:35
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Із 8 до 12 вересня відбудеться II Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «pUp.pet». Покази відбуватимуться на п’яти сценах: Київського театру ляльок, «Колеса», Київського муніципального театру ляльок на Лівому березі Дніпра і ТЮГу на Липках.

Розпочнеться дійство на Європейській площі святковою ходою «pUр.pet! Вперед за лялькою!», і в ньому візьмуть участь усі колективи, заявлені у фестивальній афіші. У шоу глядачі побачать улюблених героїв із відомих казок і популярних п’єс, а очолюватиме святковий кортеж лялька-символ фестивалю — велетенський Буратіно, заввишки у шість метрів! На Поштовій площі відбудеться вуличний перформанс «Puppets up to Cosmos».

У програмі 20 вистав на різні смаки — для малечі, сімейного перегляду і для дорослих. Так, 8 вересня можна буде побачити постановки гостей із закордону — лялькарів Ісландії, Хорватії, Франції та Іспанії, а також етно-фольк-дійство «Василина» за мотивами народних казок із репертуару Тернопільського обласного театру актора і ляльки — це робота знаної майстрині Оксани Федорівни Дмитрієвої (головний режисер Харківського театру ляльок ім. В. Афанасьєва, цьогоріч здобула престижне звання «найкращий режисер-лялькар України» та Премію ім. Л. Курбаса. До речі, Міжнародна спілка діячів театру ляльок «УНІМА-Україна», яка проводить всеукраїнський огляд-конкурс «Прем’єри сезону», відзначила постановку «Василина» у двох номінаціях: «Найкраща режисура» — Оксана Дмитрієва і «Найкраща вистава для сімейного перегляду». — Т. П.).

Завершать театральний ляльковий парад мюзикл «Бременські музиканти» (режисер Леонід Попов, Київський академічний театр ляльок).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати