Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гурт «ДахаБраха» створив саундтрек до «Вулкану»

4 квітня у прокат виходить стрічка цьогорічного Шевченківського лауреата Романа Бондарчука
28 березня, 20:12
ФОТО ДАР’Ї АВЕРЧЕНКО

В новому відео «ДахаБраха» переосмислює українську народну пісню «Пливе човен», яка звучить у кінодрамі з елементами комедії «Вулкан». Кліп на пісню «Пливе човен» — перший спільний проект етногурту і режисера Романа Бондарчука. «Пiсня та кліп — наша спроба поштовху атмосфери зниклих свiтiв та пошуків давно загубленого щастя», — каже Ірина ГОРБАНЬ, арт-менеджерка «ДахаБраха».  У 5-хвилинному відео є кадри зі стрічки і показано, як відбувалися зйомки.

— Я хотів сполучити голоси артистів із машинерією кінопроцесу — рейками, освітлювальними приладами, кабелями. Впустити цю виробничу матерію в кліп. Щоб відчути, як багато заліза, людей та енергії задіяно в процесі творення образу на екрані, створення фільму, — розказав автор відео і режисер Р. БОНДАРЧУК. —Мене захоплює це поєднання. Зв’язок, який виникає між музикантами і долею екранних героїв. Наче ми свідки ритуалу, де музиканти — божества, а їхні інструменти — магічні. Саме вони пробуджують, закохують, рятують від небезпек, посилають потрібних людей і змушують героїв рухатись далі. В земному житті ці божества втілюються через народний хор, через пісню, найтоншу з відомих нам матерій...

Нагадаємо, за сюжетом картина «Вулкан» розповідає про пригоди перекладача моніторингової місії ОБСЄ Лукаса (роль виконує Сергій Степанський) у маленькому містечку на півдні України. Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.  Стрічка вже встигла завоювати вісім престижних нагород і продовжує свою фестивальну ходу країнами світу, а режисер Роман Бондарчук за цю роботу нагороджений Шевченківською премією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати