Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корона «Дня» Ганні ГОПКО

за нонконформізм і послідовну позицію в захисті українських національних інтересів
26 грудня, 20:38
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Анкета «Дня»

1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ та Україну?

2. Яка подія в житті країни стала найважливішою особисто для вас?

3. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

4. Три речі, які додають вам сил і сповнюють оптимізму?

5. Автори, статті, проєкти газети «День», які зацікавили вас найбільше 2019 року?


«РОЗБУДОВА ДЕРЖАВИ В УМОВАХ ПОСТІЙНОЇ ТУРБУЛЕНТНОСТІ — ЦЕ ВИКЛИК ДЛЯ ПОЛІТИЧНОЇ ЕЛІТИ УКРАЇНИ»

Ганна ГОПКО, голова Zero Corruption Conference (www.zerocc.org), Мережа захисту національних інтересів «АНТС», голова комітету ВР у закордонних справах VIII скликання:

1.

Втягування України у внутрішньополітичну боротьбу між демократами і республіканцями під час  президентської кампанії в США.

Офіційний вихід США із ДРСМД.

Метаморфози французького президента і загравання перед Путіним з «європеїзацією РФ до Владивостока».

Створення космічних сил Міноборони США.

2.

2.1. Цивілізаційним та історичним здобутком для України став Томос з подальшим впливом на світове православ’я. Початок визнання ПЦУ, яка є екзистенційною загрозою для Кремля і його «русского мира».

2.2. Україна стала на захист прав корінних народів Російської Федерації — ВР вперше в історії ухвалила звернення до ООН і національних парламентів щодо засудження порушення прав корінних народів у РФ. Чому Україна виявляє солідарність щодо корінних народів РФ?

Після анексії Криму і вторгнення російських військ на український Донбас Москва, остерігаючись різних рухів на своїх територіях, посилила тиск як на політичні еліти національних республік, так і на активістів національних рухів. Усупереч небезпеці, деякі організації корінних народів зробили заяви щодо російсько-української війни. Наприклад, Конгрес ерзянського народу у грудні 2014 року закликав ерзян «відмовитись від відправки своїх синів, чоловіків, батьків, братів, онуків на братовбивчу війну до сусідньої країни».

2.3.  Інавгурація нового Інязора ерзянського народу в Києві у вересні цього року.

2019-й був роком виборів — Президента та Парламенту в Україні, Європарламенту.

Будівництво держави в умовах постійної турбулентності (зміни влади та геополітичних конфігурацій, гібридної війни з її сіянням поляризації та дестабілізації поряд з воєнними діями) — це виклик для політичної еліти України. Відсутність якісної державницької альтернативи та незрілість українського суспільства під час виборів в 2019 важливо переосмислити і готуватися до місцевих виборів у 2020 році.

3.

Герої року — це військовополонені моряки та політичні в’язні, які не здали Україну, перебуваючи в кремлівському ув’язненні.

Герої — це воїни, бо саме вони невтомно протидіють російській збройній агресії уже шостий рік і є прикладом для наслідування. Також стартапери, які прославили в 2019 році Україну на весь світ своїми інноваційними винаходами.

Окремо виступ Туска у ВР 19 лютого 2019 року українською мовою на окремому засіданні Парламенту, присвяченому п’ятій річниці початку збройної агресії проти України.

Антигерої — це олігархи та їхній вплив на демократичні суспільства. Це нездатність Заходу здійснити екстрадицію Фірташа до США, це зрада європейських цінностей через повернення делегації РФ до ПАРЄ.

4.

Молитва, родина і звитяга наших військових.

А також приклад незламних людей і безкомпромісних, як Стус, як Сверстюк.

5.

Колектив «Дня» — це приклад національної збірної в масштабах редакції, яка щоденно працює на зміцнення державності, протидіє пропаганді, укріплює ідентичність.  Вдячна за черговий фоліант — книгу «День вдячності», а також студентів із «Школи журналістики газети «День». Хобі головного редактора Лариси Олексіївни — відкривати таланти — є надзвичайно перспективним і вагомим внеском у формуванні справжньої журналістики.

Дуже важливо на інтелектуальному фронті прищеплювати ще й сильну рису — Вдячність. Вдячність так необхідна для перемоги України над ворогом, для протидії внутрішнім чварам, скигленню, вічному незадоволенню, заздрості й меншовартості.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати