Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Свіжа "зелень" на підході

24 червня, 00:00

Уже у вересні, за словами міністра фінансів США Роберта Рубіна, в обіг мають надійти 50-доларові банкноти нового зразка, які матимуть кілька нових та модифікованих способів захисту, а також будуть зручнішими у використанні. Зокрема, на зворотному боці нова купюра матиме велику цифру "50" темного кольору на світлому тлі, що дозволить користувачам із погіршеним зором легше визначати її номінал. Портрет Гранта на банкноті буде збільшено та трохи зміщено від центру, широко застосовано новітні репрографічні технології.

Це вже друга американська банкнота нового зразка: запроваджені в обіг у березні 1996 р. 100-доларові купюри, за інформацією Посольства США в Україні, на сьогодні становлять третину від загальної кількості банкнот цього номіналу. І, схоже, розрахунки батьків американського грошового оновлення досягли своєї мети - захистити долар від масового фальшування. Американські секретні служби виявляли підробки нових банкнот у 18 разів рідше, ніж старих.

Чим загрожує українським громадянам - власникам старих 50-доларівок майбутня заміна грошових знаків? Абсолютно нічим. Як і у випадку зі 100-доларовими, вони матимуть рівні права з новими банкнотами - аж до того часу, поки Федеральний резерв США поступово не вилучить їх з обігу, замінивши новими банкнотами. Згодом така сама доля чекає на 20- і 10-доларові купюри.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати