Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

20 січня, 00:00

Інвестиції в кабель

Харківський завод «Південкабель» розпочав створення найбільшого в Україні виробництва волоконно-оптичного кабелю, який знайде застосування в телекомунікаційних мережах, а також у системах управління. Вартість нового інвестиційного проекту становитиме $6,2 млн. Попередній інвестпроект, реалізований «Південкабелем» у рамках спеціального режиму інвестиційної діяльності на території Харкова, був пов’язаний зі створенням цеху силових кабелів напругою від 10 до 110 кіловольт. Серійний випуск цієї продукції здійснюється на лініях, закуплених у Німеччині, США, Італії та Швейцарії. Обладнання для реалізації другого інвестиційного проекту заводчани також планують закупити за кордоном — в Англії та Швейцарії. Очікується, що підприємство випускатиме щорічно близько 8 тис. кілометрів кабелю, що відповідає всім світовим стандартам, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Украдений бізнес

Підприємці Пасічники з Черкас повернули собі бізнес, який вони втратили в 1998 році. Тоді в результаті незаконних зборів акціонерів, ініційованих місцевою владою, контрольний пакет акцій ЗАТ «Юність» перейшов до інших рук. Витративши два роки на судові тяжби, бізнесмени звернулися до правозахисної організації «Молодь проти корупції». Правова допомога виявилася дієвою, і суд відновив права потерпілих. На останньому етапі в справу була вимушена втрутитися виконавча служба, хоч їй у цьому і протистояв начальник управління юстиції Черкаської облдержадміністрації. Коментуючи «Дню» цю ситуацію, заступник міністра юстиції України Микола Шупеня сказав: «Справа ЗАТ «Юність» — не проста. Є всі докази того, що виконавці діяли законно, довівши виконання до кінця. У цьому видно позитивні результати реформи у сфері виконавчої служби. Вона триває. З 2004 року почнуть діяти ще й відділи примусового виконання, для яких підбиратимуть найкваліфікованіших фахівців. Це дозволить оперативно й якісно виконувати рішення суду не в окремих, а в усіх без винятку випадках», повідомляє Ольга ФЕДОРОВСЬКА.

Вклади із золотим блиском

Минулої п’ятниці АКБ «Укрсоцбанк» завершив акцію, яка проводилася серед клієнтів банку за вкладом «Призовий». Двом переможцям фінального розіграшу, який проводив заступник керуючого Київською міською філією банку Андрій Оністрат (на фото), вручено золоті банківські злитки вагою 50 г. У цьому розіграші брали участь усі вкладники, які відкрили вклад «Призовий» протягом серпня — грудня 2003 року. Усього під час проведення акції сертифікати на отримання золотих банківських злитків вагою від 1 г до 50 г. отримали 11 вкладників банку. Переможці визначалися щомісяця шляхом жеребкування. АКБ «Укрсоцбанк» планує й надалі проводити для своїх клієнтів подібні акції, що сприятиме зміцненню партнерських відносин між банком та його клієнтами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати