Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Агросектор має бути належно представлений в Уряді»

Бізнес-спільнота занепокоєна можливою ліквідацією Мінагрополітики та його приєднання до інших міністерств чи відомств
14 серпня, 09:58

Агросектор — важлива складова економічного розвитку і гарант продовольчої безпеки країни. Тому в ЄБА переконані: агросектор має бути належно представлений в уряді. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Асоціації. Так, на сьогодні, Україна входить до переліку найбільших експортерів агропродукції в світі. До прикладу, серед лідерів експорту української продукції залишаються зернові культури, олії та насіння олійних культур, Україна впевнено тримає лідерські позиції з експорту меду тощо.

В цілому, аграрний сектор формує 18% ВВП України, а експорт аграрної продукції, за інформацією Мінагрополітики, у 2018 році становив 18,6 млн дол. США.

Країни ЄС, США, Китаю, Канади, тощо мають відповідні аграрні міністерства. На глобальному рівні в структурі ООН є також окрема організація — ФАО. Всі ці структури відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, гарантуванні продовольчої безпеки, стимулюванні розвитку, розробці розумних регуляцій, в тому числі, для ефективної роботи бізнесу.

«Бізнес спільнота сподівається, що нова політична команда прийме рішення після ретельного вивчення світового досвіду, зважить всі за і проти, проаналізує, чи дійсно нова ідея буде корисною для країни та оцінить можливі наслідки для сфери. Крім цього, cподіваємось, що і думка прозорого бізнесу буде почута. Говорячи про бізнес, для компаній дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, що надаються, прозорість процесів. І, варто наголосити, протягом останніх кількох років, на думку компаній — членів Асоціації, комунікація з Міністерством відбувалася дійсно на високому рівні», — наголосила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації, Анна Дерев’янко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати