Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Захід у цілому задоволений усуненням Лазаренка

24 червня, 00:00

Представники офіційних та ділових кіл Заходу поки що не дуже поспішають коментувати ситуацію навколо хвороби Павла Лазаренка. Очікується, що ця тема буде не останньою в ході сьогоднішньої розмови Леоніда Кучми та віце-президента США Альберта Гора в Нью-Йорку. Загалом же у власних коментарях Рейтера ситуація виглядає так.

США впродовж кількох місяців чинили тиск на Україну з вимогами припинити корупцію та пришвидшити реформи в країні. Після звинувачень українського уряду в надзвичайній корумпованості та неспроможності проводити реформи США та їхні західні союзники - донори України вимагали від Кучми голову Лазаренка, вважаючи його головним "антиреформатором". Про це не раз, за повідомленнями Рейтера, представники Заходу казали Кучмі.

Ставлення Заходу до Лазаренка востаннє було продемонстроване під час його нещодавнього візиту до Канади, коли у статті на першій шпальті впливової торонтської газети цитувалися дані західних розвідок щодо діяльності Лазаренка, які раніше опублікувала "Нью-Йорк Таймс".

Кучма після постійного тиску Заходу змістив Лазаренка, позиції якого минулого тижня значно послабшали. Ассошиейтед Пресс наводить слова директора "Гала Радіо" Джозефа Лемайра, який вважає себе постраждалим від дій уряду Лазаренка: "Якщо Кучма зробив це (усунення Лазаренка), щоб влити свіжу кров, то це - добре рішення, це може зрушити реформи".

До речі, справу "Гала-Радіо", за словами посла США в Україні Вільяма Міллера, Кучма обіцяв владнати під час зустрічі з Гором.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати