Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Донецьку новий губернатор, а в Мінвугіллі, можливо, буде старий міністр

17 травня, 00:00

Учора прем'єр-міністр Павло Лазаренко прибув до Донецька, де провів розширену нараду з керівниками області, міста та провідних відомств та промислових підприємств. На зустрічі він офіційно представив нового губернатора області Віктора Януковича. Лазаренко повідомив, що 14 травня подав клопотання Президентові про повернення Сергія Полякова на посаду міністра вугільної промисловості.

Прем'єр-міністр дав загальну характеристику економічному становищу в Україні. Єдиний шлях поліпшити його, за словами П. Лазаренка, - підвищити внутрішній валовий продукт хоча б на 1 відсоток порівняно з минулим роком. П. Лазаренко наголосив, що Донецька область сьогодні в цьому напрямку має одну з найгірших позицій в Україні - мінусовий показник дорівнює 4 відсоткам, але ще гірше становище в Луганській області, де цей показник становить 11 відсотків. Прем'єр повідомив, що на сьогодні в країні заборговано 3,4 мільярдів гривень по зарплаті та іншим виплатам, і 1,2 млрд. по пенсіях.

Щодо боргів по Донецькій області, то, як заявив П. Лазаренко, ці проблеми повністю на совісті місцевого керівництва. В області ненадходження становлять 200 млн. гривень, а невиплати дорівнюють 73 млн. Крім того, Донецьк має прихований дефіцит бюджету, а також великі борги за споживання газу.

Програма перебування прем'єр-міністра в Донецькій області передбачає ще зустрічі з керівниками вугільних підприємств та поїздку до Маріуполя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати