Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Провiнцiя в iмперiї Березовського

31 липня, 00:00

Новий губернатор Вiнниччини не примусив себе довго чекати iз спорудженням першого повiтряного замку, до яких так звикли жителi обласного центру. «Новобудова» буде такої висоти, що її помiтять аж у Тюменi: вiдтепер Подiлля стане нафтоносним регiоном, який не лише сам забезпечить себе нафтопродуктами, назавжди покiнчивши з паливними кризами, але й з вигодою продаватиме їх сусiдам. Одне слово, Дмитро Дворкiс запалав iдеєю взяти в оренду свердловину в Тюменськiй областi i навiть поклав безпосереднє швидке виконання проекту на одного iз заступникiв. Хто буде орендарем — поки що не оголошується. Певно, що не обласна адмiнiстрацiя, а якась iз «лояльних» до неї комерцiйних структур. Проте за зовнiшнiм авантюрним блиском проекту вгадується велика полiтика: вiн непрямо свiдчить на користь уже висловленого в пресi припущення, що за призначенням Д.Дворкiса на губернаторство стоїть Борис Березовський, який контролює значну частину росiйського нафтового ринку. Прояснить ситуацiю те, з якими партнерами вступлять у контакт вiнничани. Якщо здогад пiдтвердиться, то область перетвориться на провiнцiю в бiзнесовiй iмперiї Березовського, де прокуратор вiрно вiдпрацьовуватиме даровану йому владу.

Початок тижня ознаменувався i фактом полiтичної цензури на мiсцевому телебаченнi. Колишнiй голова саморозпущеної обласної органiзацiї СДПУ(о) Сергiй Чернишук продемонстрував автору цих рядкiв вiдеозапис майже годинної програми «Простi питання», де вiн розповiдав журналiстовi телеканалу «Iштар» про причини та обставини самолiквiдацiї. Як повiдомив С.Чернишук, програма до глядача не дiйшла: вона була за командою знята з ефiру за пiвгодини до початку трансляцiї.

У вузах у ці дні саме закiнчувалися вступнi iспити. Оприлюднено рiшення конкурсних комiсiй, а в п'ятницю вiддано останнi накази про зарахування на перший курс. Три провiднi вузи Вiнницi (технiчний, медичний та педагогiчний унiверситети) ощасливили 1670 юнакiв i дiвчат, якi стали студентами стацiонару i вчитимуться без оплати. Ще понад пiвтисячi навчатимуться по контракту — на платнiй основi.

Можливо, через п'ять-шiсть рокiв, коли вони отримають дипломи, на роботу влаштуватися буде легше, бо служба зайнятостi теж вдосконалює методи дiяльностi. Цього тижня в областi стартував експеримент: з Державного фонду сприяння зайнятостi населення надається до 120 тисяч гривень для надання безпроцентних позик безробiтним, якi хочуть започаткувати власний виробничий бiзнес. Такi позики в розмiрi 30 мiнiмальних заробiтних плат до кiнця року мають отримати 30 — 40 осіб, якi подадуть бiзнес-плани i зумiють пройти тестування. (Правда, незрозуміло, який «виробничий бізнес» можна започаткувати менше ніж за дві тисячі гривень). Якщо експеримент вдасться, то на наступний рiк на таку ж програму плануватиметься уже 1 мiльйон гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати