Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про кухню... як шлях до вільного світу

У свіжому — вже 36-му — «Маршруті №1» «День» продовжує досліджувати український простір. Цього разу — кулінарний
29 вересня, 18:29

Назва нашого свіжого глянцю — «Гостина — INTERNATIONAL!», одразу налаштовує на особливу мандрівку. Очевидно, що шлях пролягатиме не лише стежками української кухні — до речі, не до кінця вивченої, осмисленої і переосмисленої, а й стежками світових кулінарних традицій. Своєрідний «Маршрут» смаків та відкриттів.

Це — ще один дуже цікавий вимір українського простору. І у ньому є місце не лише для нашої автентичної кухні, а й для кулінарних традиції інших країн і народів. Це — цікавий «оркестр», де чутно кожен окремий голос, але в той же час, разом ці голоси створюють абсолютно нову і чудову музику смаку.

«...У кожній національній кухні закладено культурний код. Нашу країну ще треба у багатьох речах перепредставити. І в цих процесах допомагає не тільки висока інтелектуальна планка, а й багато з того, що найкраще сприймається людьми, — пише у своїй вступній колонці до «Маршруту №1» головний редактор «Дня» Лариса Івшина. — У катаклізмах XX століття ми втратили деталі. Не було вже сервірування столу, всі різноманітні столові прибори замінила одна виделка і одна ложка... Після цієї прірви треба повертатися до великої Реконструкції. І тут важливе місце посідатиме і реконструкція кухні. Мають бути не заклади харчування, а заклади культури... Наша ідея в «Дні» — модернізація національного характеру. Нам треба дуже уважно переглянути не тільки продуктовий раціон, а й інтелектуальний. Є чудова французька фраза, що в країні де більше двох тисяч видів сиру, не може бути однопартійна система. Кухня пов’язана з усіма сферами нашого життя, навіть з державним укладом,. Тож, шлях до вільного світу лежить, зокрема, і через культурну кухню».

Тож, у «Маршруті №1» творча команда «Дня» підготувала для вас чимало цікавого. Наприклад, інтерв’ю з food-експертом Валерієм Поляковим, який розповідає про кулінарні стереотипи українців, гастротренди та перспективи нашої кухні за кордоном. Або інтерв’ю з організатором вуличного фестивалю їжі в Україні Роман Тугашевим. Уже традиційна інфографіка розповість про українську кухню на перехресті культур.

Також на сторінках глянцю ви знайдете репортаж з пекарні Дениса Комаренка і дізнаєтесь таємниці випікання хліба. А ще — відкриєте для себе всі смаки європейської, кавказької та азіатської кухонь. І дізнаєтесь рецепти кулінарних шедеврів від улюблених кіногероїв. Наприклад, цибулевий суп від Бріджит Джонс чи шоколадно-мигдалевий торт від Джулії Чайлд.

І це — далеко не все, що ви знайдете у новому «Маршруту №1»!

Запитуйте 36-й «Маршрут №1. «Гостина — INTERNATIONAL!» уже з 2 жовтня у кіосках продажу преси або замовляйте на сайті «Дня».

А всі охочі, зокрема представники бізнесу, можуть долучитися до кола наших партнерів і представити себе і свої проекти у наступних «Маршрутах».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати