Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нова історія «Охматдиту»

Провідна дитяча лікарня змінює структуру і розширює напрямки лікування
22 травня, 11:53
ФОТО ОЛЕКСАНДРА КОСАРЄВА

Відкриття кількох відділень у довгоочікуваному новому корпусі не вичерпує переліку хороших новин від Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Від 24 квітня цього року змінена структура закладу, а від 17 травня затверджено новий штатний розклад. Та нікого не збираються звільняти. Як пояснила головний лікар НДСЛ «Охматдит» Ірина Садов’як, у закладі лише оптимізують роботу й відкриють нові напрями лікування, щоб покращити якість та ефективність допомоги пацієнтам. Пані Ірина обіцяє зробити все, щоб лікарня більше не купувала неефективні препарати, щоб припинилися зловживання з медикаментами серед персоналу і щоб зменшилось фінансове навантаження на батьків.

Оновити роботу «Охматдиту» — таке завдання поставили перед Іриною Садов’як у Міністерстві охорони здоров’я, коли рік тому вона шляхом відкритого конкурсу здобула посаду головного лікаря. За десять місяців на посаді пані Ірина нарешті створила команду однодумців, зокрема призначено нових чотирьох заступників головного лікаря. Зокрема, заступник із розвитку і заступник із поліклінічної роботи — абсолютно нові посади, що стосуються нових напрямків роботи.

«Також ми створили новий відділ оцінки ризиків та інфекційного контролю. На жаль, показники внутрішньолікарняних інфекцій зростають, це призводить до ускладнень і летальних випадків, — зазначила Ірина Садов’як. — Крім того, буде нове відділення дитячої нейрохірургії. В Інституті нейрохірургії така допомога більше надається дорослому населенню. Але переваги «Охматдиту» — комплексний підхід. Крім того, є багато захворювань, які не лікуються в Україні, але ми хочемо розвивати такий напрямок. У структурі було багато центрів, я довго не могла зрозуміти такого підходу. Тепер немає центрів неонатології, офтальмології, токсикології, онкогематології. Їхні відділення залишаються працювати, але зникають посади керівників і заступників цих центрів. От у центрі офтальмології була унікальна ситуація: на 20 ліжок — три керівники. Яка ефективність і доцільність такого адмінресурсу? А найважливіше для нас — місце, де надавалась допомога онкогематологічним хворим, це окремий центр із чотирма відділеннями, де дублювалися функції старших медсестер».

До речі, згадане пані Іриною онкогематологічне відділення нещодавно опинилося у центрі скандалу: його співробітники махлювали з ліками. У закладі провели власне розслідування й винесли догану недоброчесним медпрацівникам. Тепер запевняють: більше таке не повториться.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати