Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Людям нині потрібні маяки...»

Вінницький театр відкриватиме новий сезон нестандартною постановкою «Гамлета»
05 вересня, 19:45
ФОТО UA.IGOTOWORLD.COM

Класичну трагедію Вільяма Шекспіра «Гамлет», але на сучасний лад запропонує вінницькому глядачеві режисер Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. Садовського Тарас Мазур. Прем’єрний показ вистави «Гамлет, принц данський» відбудеться під час відкриття вже 86-го театрального сезону, 26 вересня. Історія помсти в перекладі Юрія Андруховича міститиме чимало несподіванок. У декораціях будуть використанні електронні годинники, Офелія їздитиме на гіроскутері, а актори другого плану пересуватимуться сценою на ходулях. Як розповідає режисер-постановник, попри свій вік, п’єса дає можливість експериментувати і показувати далеку історію як сучасну, але в авторській інтерпретації.

«Проблеми, які класики порушують у своїх творах, не змінюються з часом, бо властиві людській натурі. «Гамлет» не виняток. Це історія помсти, морального вибору людини, який створює складний світ із запитанням: бути чи не бути? — розповідає Тарас Мазур. — Це запитання актуальне і сьогодні. Адже наше суспільство все ніяк не з’ясує для себе, що таке добре, а що таке погано. Блудить, шукає і набиває гулі. Людям нині потрібні маяки, щоб знати, куди рухатися і як жити. І ось цей духовний клубок став причиною, чому ми взялися за цю роботу. Дальня в’язниця, дальня божевільня, дальня абсурдна країна дуже нагадує нашу неньку Україну».

У ролі Гамлета в постановці Вінницького музично-драматичного театру молодий актор Богдан Костюк. Він зізнається, що ніколи навіть не дозволяв собі помріяти зіграти таку роль. Та коли режисер ще взимку запропонував йому спробувати, він не відмовився. Визнає, що роль Гамлета — це шанс проявити всю свою майстерність і завоювати любов глядача або навпаки програти і втратити акторську репутацію.

Крім «Гамлета», Вінницький академічний музично-драматичний театр ім.Садовського до Дня театру планує презентувати п’єсу «Гостина літньої пані» в постановці головного режисера, народної артистки України Таїсії Славінської. До новорічних свят готують казку «Чарівник країни Оз». Режисером-постановником інсценізації буде Роман Хегай-Семенов.

А тим часом директор театру Володимир Лозовський нагадує, що з початком нового театрального сезону квитки на вистави трохи подорожчають, але залишатимуться доступними для шанувальників театрального мистецтва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати