Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи додадуть Президентовi впевненості в «завтрашньому днi» кадрові зміни в силових структурах?

03 червня, 00:00
Сергій ЗГУРЕЦЬ, «День», Тарас БУРНОС Перестановки в СБУ робляться для того, щоб ця служба стала по-справжньому Службою безпеки, заявив Президент України в понеділок увечері, побувавши в управлінні «А» СБУ. Огляд Президентом бойових можливостей «Альфи» начебто випадково збігся з піком уваги до спецпідрозділу. Напередодні вже, як про вирішене питання, говорилося про зміну керівництва «Альфи».

Але жодних кардинальних ухвал цього разу повідомлено не було. Леонід Кучма схвально відгукнувся про роботу командира «Альфи» Василя Крутова: «Я гадаю, що ця людина, яка створила цю організацію, відповідає всім моральним і бойовим рисам». А зміна десяти начальників обласних управлінь СБУ, як повідомила Телевізійна служба новин, за словами Леоніда Кучми, була останнім штрихом у кадрових змінах у СБУ.

Однак поплескування по плечу гідного й морального генерала Крутова з наведеною вище реплікою відбулося лише після уточнюючого запитання до Президента: «А що ж з «Альфою»? Адже важко припустити, що журналістів запрошували на полігон у П’ятихатки для того, щоб подивитися лише на вміння бійців з ходу зупиняти автомобілі, за секунди вдиратися в літак з терористами. Але якщо Президент не захотів розвіяти туман з ситуацією навколо керівництва «Альфи», то, мабуть, лише тому, що з черговими кадровими ухвалами вирішено почекати. Чому і як довго? Можливо, до часу, коли в мас-медіа спаде інтерес до цієї теми і до наступників на цю посаду. Хоч сьогодні вже відомо про нову посаду генерала Крутова — заступника голови СБУ.

Якщо СБУ, напевно, вже наближається до того ідеалу справжньої Служби безпеки, про який говорить Леонід Кучма, то Національна гвардія, мабуть, ще ні. Можливо, тому її «прошила» наступна черга кадрових змін. Указами Президента замінено практично всіх заступників командуючого НГУ. Першим заступником призначено Володимира Фролова, начальником Головного штабу — Григорія Марченка, заступником командуючого з виховної роботи — Миколу Костя. Таємниці такої «чистки» вбачаються у досить непростих стосунках між старою гвардією Гвардії та новим командуючим Олександром Чаповським, несподівано призначеним на цю посаду три місяці тому з посади заст. командуючого одного з армійських корпусів.
 
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати