Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В очікуванні світової події

Представлений новий розклад для Олімпійського Токіо-2021
21 липня, 20:13

Усесвітня легка атлетика (World Athletics — усесвітня керівна організація в легкій атлетиці) днями оприлюднила переглянуту 10-денну програму змагань з легкої атлетики для Олімпійських ігор у Токіо, які, нагадаємо, були перенесені на 2021 рік.

Почнеться програма легкої атлетики 30 липня 2021 року бігом на 3000 м із перешкодами для чоловіків, а змагання проходитимуть протягом 16 сесій на Олімпійському стадіоні в Токіо, повідомляє «Рейтер». У розкладі представлені дві «Супер суботи» — 31 липня та 7 серпня, на яких спортсмени виборюватимуть  10 титулів. «Золотої неділі» 1 серпня відбудеться  25 медальних змагань. Програма завершиться чоловічим марафоном 8 серпня в Саппоро, за 800 кілометрів на північ від Токіо. Марафон і змагання зі спортивної ходьби були перенесені в Саппоро Міжнародним олімпійським комітетом у жовтні, аби пом’якшити наслідки літньої спеки в Токіо.

Але якраз тоді, коли повинні були початися (до перенесення через коронавірусну пандемію) Олімпійські ігри, з’явився звіт «Х’юман Райтс Вотч», у якому йдеться, що діти-спортсмени в Японії часто зазнають фізичних і словесних образ, а інколи і сексуальних насильств під час тренувань. Такий висновок правозахисна організація зробила після документування досвіду понад 800 спортсменів у 50 видах спорту, також повідомляє «Рейтер».

«Конкретні порушення, які ми задокументували, — удари кулаками, удари руками та ногами або удари предметами, надмірна або недостатня кількість їжі та води», — сказала на пресконференції директорка глобальних ініціатив «Х’юман Райтс Вотч» (HRW) Мінкі Уорден. 2013 року Олімпійський комітет Японії (JOC) пообіцяв зробити кроки щодо викорінювання насильства серед своїх спортивних федерацій після того, як внутрішнє обстеження засвідчило, що понад 10% його спортсменів стали жертвами знущань або переслідувань. У «Х’юман Райтс Вотч» стверджують, що з тих пір було зроблено недостатньо і вимагають, щоб такі організації як Спортивна рада Японії використовували майбутні Олімпійські ігри як каталізатор змін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати