Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про нас

23 січня, 00:00

«З урахуванням ситуації, що склалася сьогодні, доцільним було б відхилення Радою Федерації федерального закону про ратифікацію російсько-українського договору з одночасною заявою про те, що вказане рішення викликане винятково неврегульованістю проблеми Криму і підтвердженням необхідності розв’язання зазначеної проблеми шляхом проведення російсько-українських переговорів за участю представників Криму. Видається, що раціональне і справедливе розв’язання кримської проблеми може бути знайдене тільки за дотримання двох обов’язкових умов: повернення Криму до складу Росії і... його збереження в складі України. Одночасну приналежність Криму як до Росії, так і до України здатне забезпечити встановлення в Криму режиму російсько-українського кондомініуму (співволодіння). За такого режиму територія Криму водночас входила б до складу обох держав, його жителі мали б подвійне громадянство, а державні органи Криму — право самостійного прийняття рішень з усіх питань, крім питань оборони, зовнішніх відносин та грошової системи, що спільно вирішуються Росією і Україною на основі паритету (перебування в Криму збройних сил обох країн, обіг на території Криму як рубля, так і гривні тощо).

«Независимая газета», 20 січня

«На думку члена Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Верховної Ради Ігоря Кирюшина, «Газпрому» не сподобалося, що Україна домовилася про постачання туркменського газу і що російські власті погодилися пропустити цей газ через свою територію. Український парламентарій вважає, що «російські олігархи» не відмовилися від планів заволодіти магістральними нафтопроводами і найліквіднішими підприємствами України за її газові борги».

«Известия», 20 січня

«Гордон В. Аллісон знає, як вирішити одну з «найзапашніших» проблем Оклахоми — відходи від свиней. Мешканець Оклахоми-Сіті є співвласником техаської компанії, яка хоче продавати українську технологію, що перетворює свинячий гній на органічні міндобрива й метан. Обробка відходів тваринництва не є новою справою. Проте за технологією переробного заводу в Україні не потрібно відстійників для відходів. Компанія Аллісона «Юнайтед Інжинірінг», маючи контакти з оборонним, космічним і науковим сектором України, планує продавати інші українські технології, серед них і медичне обладнання та волоконну оптику».

«Х’юстон Кронікл», 17 січня

«10 років тому Натан Цізман прибув до США з дипломом інженера-механіка та мрією розпочати власну справу. Торік уродженець України відкрив власну хімчистку. 46-річний Цізман сказав, що на вивчення бізнесу він витратив чимало часу за книжками і в школі. 4 лютого Цізман і 10 інших учнів стануть першими випускниками 10-тижневого курсу «Мікроентерпрайз трейнінг програм», під час якого вони вивчали ази започаткування власної справи».

«Колумбус Діспатч», 20 січня

«Україна готується створити агентство зі зменшення військової загрози, взявши за взірець нещодавно створене в США Агентство зі зменшення військової загрози (ДТРА), повідомили американські урядовці. Міністр оборони України Олександр Кузьмук сказав директорові ДТРА Джею Девісу, що Київ планує відкрити власне агентство в березні. «Він був настільки вражений нашою роботою, що заявив що їхнє агентство буде як дві краплі води схоже на наше».

«Джейнс діфенс віклі», 20 січня

Підготував Микола СІРУК, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати