Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ознака слабкості ексканцлера

У МЗС відреагували на заяву лобіста Путіна Шредера, який обізвав українського посла «карликом»
27 травня, 19:56

Заступник глави МЗС України Василь Боднар назвав «підлою» і «низькою» заяву колишнього канцлера Німеччини, який обізвав українського посла «карликом». «Дуже підленько і низько як для екс-Канцлера Німеччини, але як кажуть, «з ким поведешся, від того й наберешся». Цей коментар Шрьодера— застереження для інших прихильників РФ в Європі: не водіться з російськими грошима!». А нашого Посла в образу не дамо!»,— написав він на своїй сторінці в Facebook .

Тим часом ексзаступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісеєв прокоментував образливий коментар Шрьодера наступним чином: «Неадекватна реакція Шредера не робить честі німецькому політику. Це— ознака слабкості екс-Канцлера та правоти нашого Посла в Берліні.

Як відомо, колишній канцлер Німеччини і голова ради директорів компанії «Роснефть» Герхард Шредер завів подкаст і в першому випуску образив посла України в Німеччині.

Шредер різко висловився про Мельника, який критикував його раніше, назвавши українського дипломата «карликом».

До речі, ліволіберальна газета Suddeutsche Zeitung з Мюнхена напівжартома написала, що це слово— єдине місце в подкасті, яке дає привід засумніватися в словах ведучого Анди про те, що під час запису бесіди в адвокатській конторі ексканцлера в Ганновері вживають тільки воду і каву. «Не можна бути повністю впевненим, що так було до кінця запису»,— іронізує газета.

Нагадаємо, Андрій Мельник запропонував парі лобісту Кремля, ексканцлеру ФРН Герхарду Шредеру щодо того, що окупований Крим повернеться до складу України.

Згодом посол пояснив, що зробив це для того, аби нагадати німцям та іншим європейцям, чий Крим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати