Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Не будувати життя на піску»

Із таким закликом Папа Франциск звернувся до прочан і всіх вірян
18 листопада, 19:39
ФОТО REUTERS

«Небо й земля пройдуть, а слова ж Мої не пройдуть», — ці слова Ісуса з Євангелії від святого Марка, (пор. Мк 13,31),були в центрі роздумувань Папи Франциска перед проказування молитви «Ангел Господній» з прочанами, зібраними опівдні на площі святого Петра у Ватикані в неділю 14 листопада 2021 року, в день, коли цього року відзначався Всесвітній день бідних. Він пояснив, що Христос не бажає лякати людей катастрофами, а встановлює відмінність між тим, що зникає, й тим, що залишиться навіки», — пише с. Лідія Короткова на сайті www.vaticannews.va. Папа Франциск нагадав, що земні речі, такі як гроші, успіх, зовнішній вигляд, добре фізичне самопочуття проминають, тільки милосердна любов залишається навічно. Святіший Отець закликав не будувати життя на піску.

«Єпископ Риму запитав, що становить осередок,пульсуюче серце Божого Слова? Що надає міцності життю і ніколи не закінчиться? Святий Павло вказує, що ніколи не закінчиться милосердна любов. Хто чинить добро, інвестує у вічність. Коли ми бачимо людину великодушну, лагідну, терплячу, яка не заздрить, не пліткує, не хвалиться, не пишається тільки собою, шанує (пор. 1 Кор 13, 4-7), — то це людина, яка будує небо на землі. Бо добро ніколи не втрачається, воно залишається назавжди. «Нехай Пресвята Богородиця допоможе нам зробити важливі вибори у житті так, як і Вона: згідно з любов’ю, згідно з Богом», — закінчив Святіший Отець», ідеться в повідомленні.

Після молитви «Ангел Господній» Папа Франциск згадав про відзначення П’ятого Всесвітнього дня бідних, що є плодом Ювілею Милосердя. Він наголосив, що людство прямує вперед, розвивається, але убогі завжди з нами, а в них присутній Христос.

На фото: Папа Франциск виступає з промовою зі свого вікна під час молитви «Ангел Господній» у Ватикані, 14 листопада 2021 р.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати