Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вас вітає Бін Двень Двень!

Офіційним талісманом ХХІV зимових Олімпійських ігор 2022 року стала панда
19 вересня, 11:30
ФОТО РЕЙТЕР

Панда на ім’я Бін Двень Двень стала офіційним талісманом ХХІV зимових Олімпійських ігор, які відбудуться в Пекіні (Китайська Республіка) в 2022 року, повідомляє noc-ukr.org.

«Бін Двень Двень (Bing Dwen Dwen) має костюм з льоду, серце з золота й безмежну любов до всіх видів спорту. Панда готова поділитися справжнім духом Олімпійських ігор з усім світом», — відзначили в Оргкомітеті Ігор.

Талісманом зимових Паралімпійських ігор-2022 став яскравий китайський ліхтарик Сюе Жунжун.

А представлена раніше емблема змагань включає в себе китайські ієрогліфи, які написані каліграфічним письмом, але в сучасному дизайні. Верхня частина емблеми символізує рух ковзанярів, а нижня — поставу лижника. Стрічка в середині емблеми символізує місце проведення змагань — гірські хребти, стадіони і лижні траси, а також шовкову стрічку, яка тріпоче на вітру. Також вона означає те, що Олімпіада буде відбувається під час китайського Нового року. Основним кольором емблеми є синій, що символізує мрію і майбутнє, а також кристалічне світло і чистоту льоду й снігу. Червоний і жовтий кольори, які беруть свій початок від кольорів державного прапора Китаю, символізують пристрасть, молодість і енергію спорту.

Нагадаємо, XXIV зимова Олімпіада триває з 4 по 20 лютого в Пекіні і сусідньому місті Чжанцзякоу. Столиця Китаю стала першим у світі містом, який приймав літню та зимову Олімпіади.

Тим часом станом на 2 вересня за інформацією сайта Національного олімпійського комітету України вже 44 українських спортсмени здобули ліцензії для участі в іграх літньої ХХХІІ Олімпіади 2020 року, що відбудеться в Токіо. Йдеться про такі дисципліни, як кінний спорт, легка атлетика, плавання, зокрема й артистичне, стрибки у воду, стрільба з лука, стрільба кульова та веслування на байдарках і каное.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати