Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СПОРТ

11 липня, 00:00
ФУТБОЛ

Сьогодні в Полтаві відбудеться матч у відповідь другого раунду Кубка Інтертото між полтавською «Ворсклою» і датським АБ «Конпенгагеном». Нагадаємо, що перша гра в столиці Данії закінчилася з рахунком 2:2 (голи у полтавчан забили Олександр Мелащенко та Віктор Богатир). Тепер «Ворсклі» досить удома досягти нічиєї з рахунком 0:0 або 1:1, щоб вийти до наступного кола.

ВЕЛОСПОРТ

Сьогодні в Дубліні стартує «Тур де Франс», найзнаменитіша велогонка професіоналів. Уперше вона почнеться в Ірландії, оскільки цими вихідними Франція буде поглинута футболом. Із цієї ж причини гонка стартує на тиждень пізніше звичайного. Це виявилося на руку торішньому переможцеві — німцю Яну Ульріху, який слабував на грип і набрав 13 кг. Однак Ян вважає себе фаворитом і цього разу. «Я перебуваю точно на тому ж рівні, що й минулого року, і попереджаю своїх суперників, що буду битися щосили», — сказав Ульріх.

ХОКЕЙ

Клуб НХЛ «Даллас Старз» у вівторок підписав контракт на три роки на суму $ 17 млн. з вільним агентом Бреттом Халлом, який шість разів потрапляв до збірної всіх зірок НХЛ. Господар «Старз» Том Хікс зізнався, що Халл, який раніше грав у «Сент Луїс Блюз», був номером один у списку передбачуваних надбань команди.

БОКС

Боксер-ветеран Джо Багнер встановив своєрідний рекорд: він виграв титул чемпіона світу у важкій вазі у 48 років. Багнер зайняв вакантне місце чемпіона світу за версією Всесвітньої федерації боксу. Зі своїм суперником — американцем Джеймсом Смітом на прізвисько «Костолом» — він розправився усього за один раунд, після чого став найстаршим чемпіоном світу в історії боксу. До речі, Багнер давно вже дідусь: у нього підростають три внуки. Боксер провів уже другий бій за звання чемпіона в своїй кар’єрі. 23 роки тому він поступився великому Мохаммеду Алі. Попередній рекорд боксерського довголіття належав американцеві Джорджу Форману, який став чемпіоном у 45 років.

ХРОНІКА

I Відставного виконавчого директора Асоціації гравців НХЛ (профспілки хокеїстів) Алана Іглсона у вівторок звільнили з в’язниці, де він мав провести 18 місяців за звинуваченням у шахрайстві. Дострокове звільнення мотивоване «зразковою поведінкою» в’язня, котрий навіть організував в’язничну бейсбольну команду. У період 1982—1985 років Іглсон незаконно привласнив $ 100 тис., які належали агентству «Хокей Канада», що займалося організацією розіграшів Кубка Канади. Ще сотню тисяч «зелених» бос привласнив під приводом внесення цих грошей до пенсійного фонду гравців клубів НХЛ. Обурені гравці вважали, що злочинця будуть судити за рекет, а це загрожувало йому 20 роками в’язниці.

I Філія американської Національної жіночої організації, що розташована в штаті Невада, має намір боротися з Майком Тайсоном. Метою боротьби буде не дати боксеру-важкоатлету можливості отримати ліцензію на бої в Неваді. Як відомо, минулого року, після інциденту з Холіфілдом, Майка позбавили права битися в цьому штаті. У серпні Тайсон зможе офіційно попросити пробачення. Жінки злостяться на боксера швидше за все через давнє звинувачення у згвалтуванні, за яке Майк Тайсон відсидів три роки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати