Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бограч-гуляш, боб-левеш, рокот крумплі...

В Ужгороді вийшла друком книжка рецептів закарпатських страв
11 квітня, 10:28
ФОТО НАДАНО ЕДГАРОМ ПЕТІ

Едгар Петі — відомий на Закарпатті та за його межами фуд-фотограф та кулінар-аматор. Рік тому «День» уже писав про нього (див. № 70—71 від 19 квітня 2018 року), коли чоловік почав знімати неймовірно смачні відео приготування закарпатських страв на свіжому повітрі. Ролики стали надзвичайно популярними, їх особливість у повній відсутності слів кухаря та мінімальному монтажі.

Днями Едгар Петі представив свою книжку. «Ще до початку написання видання мене часто просили поділитися рецептами тих закарпатських страв, які я готую, хоча й у наших відео все добре показано. Але знімати відеорецепти в тому художньому форматі, в якому ми це робимо, є тривалим та кропітким процесом, тому частота виходу нових серій не дає змоги за короткий період часу показати всю красу нашої кухні. Ідея якогось нового прояву проекту «Бетяр Гриль» народилася сама собою. І ось торік, влітку, мені надійшла пропозиція від відомого в Україні книжкового клубу написати книжку рецептів закарпатських страв. Я зрозумів, що це саме те, що треба! Після узгодження всіх юридичних моментів я приступив до написання своєї першої книжки», — розповів автор.

Аби книжка була цікавою широкому колу читачів, вона — не лише «сухий довідник» закарпатської кухні. Тут є й історія виникнення рецептів страв, кумедні моменти, пов’язані з ними, та навіть словник.

«Для мене було вкрай важливо розказати про Закарпаття та унікальність нашого краю! Тому книжка вийшла, на мою думку, цікавою не лише з погляду кулінарії. До неї увійшло 22 рецепти найпопулярніших страв Закарпаття. Це наш традиційний бограч-гуляш, боб-левеш, рокот крумплі, голаслий, човлент, гомбовці, лангош, підбивана пасуля, палачінти... — словом, те, що ми любимо з дитинства. Окремо хочу відзначити словник закарпатських слів. Це справді хороше доповнення до книжки такого формату», — зазначив пан Едгар.

Супроводом до кожного рецепту є фуд-фотографії, переважно автора, в процесі підготовки до друку доводилося навіть влаштовувати «дозйомки» деяких страв.

До слова, на цьому кулінар зупинятися не збирається і вже розпочав новий напрям роботи — приготування страв у міському парку на очах у відвідувачів. Кулінарна атракція щоразу збирає чимало поціновувачів смачної закарпатської кухні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати