Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чоловічі ігри на свіжому повітрі

14 листопада, 00:00

Десяток курячих голів став причиною запеклої бійки на похоронах, що проходили у відповідності зі стародавніми народними традиціями в одному з передмість Лусаки - замбійської столиці.

Згідно з традицією, розбирати м'ясо та птицю для похоронної трапези повинні найшановніші родичі покійного. Однак традиція нічого не каже про те, кому повинні належати курячі голови (за замбійськими поняттями - делікатес), що залишилися після розбирання. Це й стало причиною загального побоїща на похоронах.

Коли усі спроби двох замбійців 50 та 60 років, яких родичі обрали на розбирання десяти курок, поділити нещасні голови мирним шляхом провалилися, діди зійшлися навкулачки. Сили були приблизно рівними, бій затягувався. Рідня, яка розсілася за столи, вже закінчила з нехитрими наїдками та очікувала на основну страву.

Але марно. Усі гінці, яких посилали на кухню, не поверталися. Як потім з'ясувалося, вони негайно вступали у бій на боці чи то одного, чи то другого бійця-ветерана. Через хвилин 30-40 до бійки стала вся чоловіча частина поховальної церемонії.

Знадобилося втручання місцевої поліції, повідомляє кореспондент ІТАР-ТАКС Андрій МАЛЯРОВ. Проте основне розчарування очікувало всіх після закінчення побоїща. Коли пристрасті вгамувалися й потерпілим було надано першу допомогу, виявилося, що нещасні голови безслідно зникли.

Лише через добу після невдалих похорон онука одно з "боксерів" зізналася в тому, що викинула їх у туалет одразу ж як розпочався поєдинок. "Я не люблю, коли дідусь б'ється", - пояснив маленький миротворець свої дії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати