Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Епоха непотрібних папірців

Волиняни — про громадянський подвиг, безвладдя і безлад
31 березня, 13:40

Юрій КОНКЕВИЧ, прес-аташе Федерації легкої атлетики Волинської області:

— Позитивні враження — це фільм від російського опозиціонера Навального, який вперше вивів на вулиці стільки людей. «Він вам не Дімон» викликав захоплення від якісного розслідування корупції Медведєва. Це той випадок, коли прекрасні і форма, і зміст. Корисна графіка, акторська робота ведучого, його наголоси та інтонації, підібрана нарізка цитат Медведєва. Сарказм Навального впродовж десяти епізодів викриття наприкінці стрічки змінюється нищівним вироком і колишньому, і теперішньому керівникам Росії. І питанням — таке дозволив собі Медведєв, то що ж у кишенях та засіках Путлєра?

А завершує картинку образів помічений у кадрі квадрокоптер, яким знімали майно «Дімона» з повітря. Межигір’я Януковича видається на цьому тлі недолугою копією російських хоромів. Не дивно, що Навального та його команду заарештували чи не першими вранці 26 березня. Для росіян створити і поширити подібний фільм — справжній громадянський подвиг. Чи розбурхає він країну?

Недобрі емоції продовжували хвилювати після історій про безвладдя, яке потрохи опановує мою країну та місто. Випадково й від різних людей почув декілька кримінальних історій, які наводять на думку про те, що розраховувати «якщо що» — нині доводиться лише на свої сили. Бо допомоги навіть від патрульних не дочекатися. В одному разі поліцейські належним чином не оформили речових доказів після жорстокого побиття людини біля власного під’їзду, і хуліган (з російським, до речі, громадянством) їздить Луцьком своїм позашляховиком. В іншому — мешканці луцької багатоповерхівки спочатку зробили засідку на грабіжників своїх підвалів, однієї ночі взяли в облогу зайд із фомками, але мусили самі й затримувати злодіїв. Бо патруль... відмовився сходити вниз і просто спостерігав за ситуацією, весело підморгуючи проблисковими маячками. Третій випадок взагалі приголомшив. Жінка зуміла заволодіти мобілкою наркокур’єрів, які посадили на амфетаміни її сина і мали на меті забрати квартиру. Слідчі не взяли елементарних відбитків пальців з телефонів, почали набирати всі номери поспіль, тиснути на заявницю, щоб вона не розкручувала справу. Через місяць після цього виявилося, що ніхто нікого не шукав, бо... нікому й ніколи.

Жанна БIЛОЦЬКА, журналіст, м. Володимир-Волинський:

— Другий відбірний тур шоу «Битви талантів» завершився. 31 номер представили на огляд журі та глядачів його учасники. Було видно, що всі готувалися й переживали за свої виступи. І не лише вони, а й їхні батьки та викладачі. Порівняно з минулим конкурсом, під час якого зал був майже заповнений, цього разу він був переповнений. Багатьом не вистачило місця, і народ стоячи дивився виступи. Але це добре, бо свідчить про те, що шоу цікаве і привертає увагу містян. І це — великий плюс організаторам. Але... Не хотілось про неприємне, та мовчати не можу. Захід відбувався у культурно-мистецькому центрі. А переступивши через його поріг, про культуру можна забути. Бо в холі, де відбуваються виставки картин і зустрічі з митцями, нею і не пахло як у прямому, так і в переносному значенні. Там повним ходом ішла торгівля крамом заїжджих торгашів. І якщо у РБК під час проведення конкурсу краси вдалося хоч посунути товар і заширмити його, щоб не перешкоджав проходу, то тут не було де й пройти. А організатори подбали також про фотозону, яку розмістили біля вбиральні. Тож і охочих фотографуватись біля неї не було.

У мене одне запитання: скільки отримує місто від оренди для цих торгашів? І чи така вже бідна у нас культура, на яку в місцевому бюджеті вистачає коштів, аби до такого опускатися?

Олена ТВЕРДОХЛIБ, голова Княгининської сільської об’єднаної територіальної громади:

— Просто не можу не поділитися враженнями про події цього дня. Після того як ми стали об’єднаною територіальною громадою, вже три місяці нічого подібного не було. Почалося з того, що із Луцької районної державної адміністрації попросили надати відповідь на їхній лист щодо нелегальних таксистів, які нібито надають свої послуги біля готелю «Колобок» у Княгининку. Звідки інформація про таксистів, наскільки вона доведена, невідомо. Але, на думку працівників РДА, працівники сільської ради повинні до кожного водія, який припаркувався на стоянці «Колобка», чіплятися з запитаннями типу: «А кого ви тут чекаєте, і чи бува не надаєте нелегальних послуг таксі?»

Далі отримали ще цікавіше завдання. Потрібно повідомляти РДА про заходи з благоустрою, які ми запланували в громаді, готуючись до свят. Тільки на формулювання відповідей на їхні запитання пішло більше часу, ніж можна було витратити, щоб прибрати територію біля адміністрації приміщення сільської ради.

Я не розумію, коли ж нарешті закінчиться ця епоха нікому не потрібних папірців?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати