Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джерело самоосвіти і самовиховання

Відгук на рубрики «Історія та «Я», «Цей день в історії». Ведучий — Ігор Сюндюков
11 жовтня, 19:57

Щоб бути ведучим сторінки «Історія та «Я», готувати рубрику «Цей день в історії», треба мати неабиякий запас знань, креативність, уміння системно працювати. Для прикладу, прочитайте або перечитайте одну з рубрик «Цей день в історії» («День», № 152, 26 серпня 2018 року, с. 12). Історичні мініатюри всього в кілька рядків запам’ятовуються надовго, активізують уяву, спонукають глибше занурюватись у правду фактів та подій, допомагають краще зрозуміти самих себе. Інформація, про яку повідомляє автор у рубриці «Цей день в історії», фахівці використовують як ілюстрацію, як переконливі факти. Окремі матеріали стають ексклюзивними. Приваблює лаконічність у подачі фактів, подій, «портретів», використання принципу парсимонії (стисле висвітлення без надмірних подробиць). Цінно, що автор не допускає упереджень.

У рубриці «Історія та «Я» яскраво представлена постать барона Густава Маннергейма, який зумів захистити державність Фінляндії, тому що «розумів: або нація розчиниться в «російському морі», стане однією з провінцій Москви, або буде справді вільною. Маннергейм знав, що потрібно країні». («День», № 167, 18 вересня 2018 р.). Чи будуть наші можновладці наслідувати приклад рішучого, відповідального фінського маршала, враховуючи сьогодення нашої держави?

Я не уявляю «День» без цих уже звичних матеріалів. Чекаю на їх появу. Бо це, зокрема, є засобом, джерелом самоосвіти, самовиховання. Який слід залишають рубрики як джерело самоосвіти і самовиховання? Дають зрозуміти, побачити, порівняти, зіставити історичні факти, події в динаміці, історичні постаті, їхні дії, вчинки; зокрема, роль особистості в історії; надають цінну інформацію з історії України, історії українського народу, становлення української державності тощо. Є хороша новина: І. Сюндюков — упорядник нового видання газети «День» — що вже представлене на Форумі видавців у Львові. Автор ідеї — головний редактор газети Лариса Івшина.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати