Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як продовжити «лінію життя»?

20 березня відзначається Всесвітній день без м’яса
17 березня, 13:25

Нещодавно я дізналася, що у світі існують «блакитні зони» — це регіони нашої планети, мешканці яких вирізняються довголіттям. Про це цікаво написано у книжці Дена Бюттнера «Блакитні зони. 9 правил довголіття від людей, які живуть довше за всіх», на фрагменти якої я натрапила у мережі.

До таких «блакитних зон» належать: префектура Окінава у Японії, о.Сардинія, півострів Нікоя та релігійна община у Каліфорнії. Окрім спільних етичних та життєвих звичок, вчені помітили й подібності у харчуванні мешканців цих місцевостей. Майже усі вони притримуються правила помірного вживання м’яса або зовсім від нього відмовилися. Основу культури харчування усіх довгожителів складають бобові, зернові культури та овочі.

Цей цікавий, підтверджений багатьма дослідженнями факт, може стати ще одним плюсом на користь Всесвітнього дня без м’яса, який ще з 1985 року відзначають 20 березня.

У деяких країнах — таких, як Шрі-Ланка, цей День має державний статус. У решті країн процвітає ініціатива раз на рік, 20 березня, відмовитися від продажу м’ясних продуктів.

Як на мене, це корисна практика, хоч раз на рік змінити звичну дієту та зробити свою «лінію життя» трошки довшою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати