Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль для нацменшин

23 жовтня, 00:00

Завершився перший п’ятиденний міжрегіональний фестиваль телевізійних і радіопрограм під девізом «Україна — рідний край», який організували в Ізмаїлі Держтелерадіо й Держкомітет України у справах національностей та міграції.

«Метою конкурсу творців програм для представників народів, що проживають в Україні, було показати їхнє духовне відродження та культурне багатство, — сказав у інтерв’ю «Дню» голова журі фестивалю, перший віце-президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско.— Фільми та програми регіональних телерадіокомпаній засвідчують, що національні меншини почуваються в Україні не як на чужині, а як у рідному домі. Важливим вважаю й той факт, що програми створено рідними мовами цих народів і народностей: болгарською, угорською, молдавською, гагаузькою та іншими».

Кращою визнано телепрограму «Гей, соколи», авторами якої є Людмила Натикач та Світлана Гуменюк із Житомирської телерадіокомпанії. Друге місце здобула програма «Сказання про бабусину хустку» одеських журналістів Ганни Пенєвої та Галини Захарової. Волиняни Тамара Трохимчук та Наталя Лугова стали третіми — за програму «Ромали з Прилуцького».

Кращою радіокомпозицією про життя національних меншин України журі визнало передачу волинської журналістки Любові Ванчугіної. Друге місце присуджено журналістам Національної радіокомпанії Надії Самуляк та Ніні Пугачовій. Диплома третього ступеня удостоєно одеську авторку Олену Сторчак.

№203 23.10.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати