Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шекспір у сучасній обробці

30 травня у Центрі ім. Л. Курбаса представлять перший соціальний англомовний театр ветеранів та волонтерів АТО
16 травня, 11:48
ФОТО НАДАНО ЦЕНТРОМ ІМ. Л. КУРБАСА

Для дебюту Project «W» — Veteran, Volunteerand William обрали відому п’єсу «Дванадцята ніч, або Що захочете» Вільяма Шекспіра, яку виконуватимуть мовою оригіналу — англійською, але це буде сучасний погляд на класику. Дійство відбудеться на сцені Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса.  Ця «Дванадцята ніч — про те, що потрібно цінувати кожну мить свого буття, зберігаючи найголовніше — людяність.

Ідею вистави придумав, ініціював та організував ветеран АТО,  співзасновник та керівник  школи з англійської мови «EAP», волонтер проекту Ігор КАСЬЯН: «Мене турбує слабкий імідж ветеранів АТО в країні, популізм та спекуляція військових тем під час війни. На власному прикладі ми покажемо, що ветерани та волонтери АТО — це не окрема категорія людей в суспільстві. Палаючі очі, жага до життя, англійська за рік і праця на сцені... все це можливо, коли маєш мету».

— Це вистава про перемогу сили духу над страхом, віри над сумнівами, перемогу щирості над фальшем, перемогу життя над смертю, — підкреслює режисер Олексій ГНАТКОВСЬКИЙ. — Це вистава про перемогу любові! Наші «артисти» (ветерани, волонтери АТО і проекту) ніколи не грали на сцені! Вони не знали англійської мови і все роблять вперше! Але вони безмежно вірять у свою гру і цим змінюють світ. А ще доводять, що немає нічого неможливого. Вони показують, що героєм потрібно бути щодня і в усіх своїх справах. Наша вистава — заклик до дій і  маніфест щирості, наївності та добра!».

Нагадаємо, Project «W» Veteran, VolunteerandWilliam  — це унікальний соціальний проект  школи  English Amon People, громадської організації «Елеос-Україна» та Івано-Франківського музично-драматичного театру ім. І. Франка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати