Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шедеври наших сучасників

27 cічня у Національній філармонії Євген Громов представить фортепіанний вечір українсько-литовської музики
17 січня, 11:54
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Відомий київський піаніст назвав свою програму «Каскади і Консонанси». Вперше в одному концерті Євген Громов виконає твори відомих композиторів-шістдесятників України і Литви — Володимира Губи та Йонаса Освальдаса Балакаускаса, яких вважають класиками сучасності. Незважаючи на поважний вік ( Губі — 80, а Балакаускасу вже виповнилось 81), обидва є знаковими фігурами в музичному світі, талановитими учнями легендарного Бориса Лятошиського і знаменитими випускниками Київської консерваторії. Так, Володимир Петрович Губа є автором творів у різних жанрах інструментальної, камерної, хорової, органної, балетної, симфонічної та експериментальної музики, а також до вистав. Він одним із перших відновив інтерес до органної музики в Україні. Його твори гідно представляють українську композиторську школу в багатьох країнах світу.

Йонас Освальдас Балакаускас — самобутній композитор, педагог, екс-дипломат. До речі, в 1968—1972 роках був редактором видавництва «Музична Україна», в 1992—1994 рр. перебував на дипломатичній службі, був послом Литви у Франції, Іспанії та Португалії. Нині очолює кафедру композиції Литовської академії музики і театру. Його творча спадщина включає концерти, симфонії, камерно-інструментальну музику.

У репертуарі Євгена Громова переважає сучасна українська і зарубіжна музика. Зокрема, піаніст є автором унікального аудіовізуального проекту «Київський авангард 1960-х. Школа Бориса Лятошинського».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати