Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екскурсія до… оркестру та пісочна анімація

2 та 3 червня у Києві презентуватимуть нову версію знаменитої симфонічної казки «Петя і вовк» Прокоф’єва
26 травня, 11:37
Фото Світлана Тельбух

Нагадаємо, вперше цей твір Сергія Прокоф’єва глядачі побачили й почули 1936 року. У своїй автобіографії композитор писав: «Кожен персонаж казки мав свій лейтмотив, який було доручено одному й тому самому інструментові: качку зображує гобой, дідуся — фагот тощо. Перед початком виконання інструменти показували дітям і грали на них теми: за час виконання діти чули теми багаторазово й навчалися розпізнавати тембр інструментів — в цьому і педагогічний сенс казки. Мені важливою була не сама казка, а те, щоб діти слухали музику, для якої казка була тільки приводом»…

Виконується ця казка так: читець читає її невеликими уривками, а симфонічний оркестр грає музику, яка зображує все те, про що розповідається в казці. Маестро послідовно представляє кожну групу оркестру.

— Симфонічну казку грали найкращі оркестри світу під управлінням легендарних диригентів Леонарда Бернстайна, Лепольда Стоковського та Даніеля Баренбойма. 1946 року одним із перших «Петю і вовка» екранізував Дісней, а 2006-го режисер Сьюзі Темплтон отримала за анімацію казки Прокоф’єва свій «Оскар», — нагадує музикознавець Любов МОРОЗОВА. —  Цей твір озвучували такі знаменитості, як президенти Білл Клінтон та Михайло Горбачов, кінозірки — Софі Лорен, Антоніо Бандерас  і Шерон Стоун, рок-музиканти Девід Бові, Еліс Купер та Стінг…

Нічого кращого для знайомства малюків із оркестром людство ще не вигадало! Втім, Kyiv Fantastic Orchestra (диригент — Дилявер Османов) разом зі Світланою Тельбух — учасницею шоу «Україна має талант», America’s Got Talent, полуфіналісткою Spain’s Got Talent та засновницею найбільшої в Україні школи пісочної анімації Art-you — вигадали дещо інше. Вперше в Україні буде представлено версію «Петі і вовка» з пісочною анімацією, яка буде здійснюватися наживо під час гри музикантів. Це буде надзвичайно захопливе видовище. Покази відбудуться — 2 червня о 17:00 та 3 червня о 12:00 та 17:00 у новому залі Fantastic Home (ВДНГ, павільйон №6). Прем’єру оригінальної версії «Петі і вовка» присвячено Міжнародному дню захисту дітей.

Kyiv Fantastic Orchestra — нове ім’я Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру, добре відомого в Україні та за її межами. Організований 1979 року. В різні часи з колективом працювали такі відомі  виконавці, як Анатолій Солов’яненко, Євгенія Мірошниченко, Анатолій Кочерга, Микола Мозговий, Ніна Матвієнко та інші.

Оркестр з успіхом гастролює у багатьох країнах світу: в Нідерландах, Італії, Швейцарії, Іспанії, Німеччині, Південній Кореї, у Франції та Польщі. Він є учасником найпопулярніших музичних шоу та гастролей світових солістів: композитора і піаніста Мішеля Леграна, оперних зірок Хосе Каррераса, Монсеррат Кабальє, Алессандро Сафіни та інших, видовищних французьких мюзиклів «Нотр дам де Парі» та рок-опери «Моцарт».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати