Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Час летить»

14 грудня Фома і «Мандри» представлять у Києві новий альбом, присвячений 20-річчю гурту
08 грудня, 10:42

Альбом має назву «Час летить» і складається з пісень, які були написані й записані на студії протягом 2013—2017 років під час подій Майдану та війни на сході. Також до альбому ввійшли два раніше офіційно не виданих твори — «Знову день переходить у ніч» та «Коли упаде сніг», повідомляє i-pro.kiev.ua. «Родзинкою» є кавер-версія пісні Василя Гонтарського «Чорна гора», яку мандрівники записали з духовою секцією оригінального складу учасників гурту «Вася Club» Саідом Сагітовим та Антоном Бурико, а також із запрошеними музикантами, зокрема українським скрипалем із Канади Василем Попадюком, який записав свою партію в головній пісні альбому «Час летить».

Композитор Сергій Сидоров — автор саундтрека до фільму «Сторожова застава», його оркестровки є в пісні «Гради вогняні». Духова секція гурту «The Вйо», яких можна почути в реґґі-госпелі на вірші Тараса Шевченка «Думи мої» та у «Карпатській пісні». Мультінструменталісти Кирило Бородін та Марія Хмельова з «Гурт ЙоГурт» — учасники нового складу «Мандрів». Президентський симфонічний оркестр під орудою Анатолія Молотая, який виконав фінальну пісню альбому «Коли упаде сніг», та багато інших. Альбом «Час летить» є підсумковою роботою старого складу та концепції гурту «Мандри» і є ретроспективою буремного часу минулого десятиліття.

До деяких пісень з альбому відзнято відеокліпи. Так, у серпні, в пам’ять про загиблих українських воїнів було представлено кліп на пісню «Гради вогняні». Цей незвичайний кліп змонтовано з документальних фото і відео українських фотографів Олександра Глядєлова, Максима Дондюка, Маркіяна Лисейка та Олеся Кромплітца, які було створено з 2014-го до 2017 року в найгарячіших точках — від Слов’янська до шахти Бутівка. Режисером та автором концепції кліпу став Сергій Фоменко. Також відзнято і змонтовано ще два відео. На пісню «Час летить» режисера Сергія Заболотного та оператора Павла Попкова, а також «Думи мої» (режисер та автор ідеї — Сергій Фоменко).

Відео та пісня «Час летить» стане головним саундтреком документального ігрового фільму, який оповідає глибоку та ліричну історію життя видатного українського митця ХХ століття Василя Кричевського.

Анімаційний кліп на реґґі-госпел «Думи мої» створений з поезії, рукописів, картин та малюнків Тараса Шевченка, анімованих за технологією 3D-графіки художником Ігорем Загребнюком.

Концертна програма складається не лише з пісень нового альбому, а й із найкращих пісень-хітів, створених Фомою та гуртом «Мандри» упродовж 20 років. А також із популярних народних пісень та композицій видатних українських авторів: Володимира Івасюка, Миколи Мозгового, Василя Гонтарського, Богдана Весоловського та Антона Дербіша, чия творчість надихає музикантів.

Нагадаємо, гастрольний тур «Час летить» Фоми та гурту «Мандри» розпочався у серпні концертами для наших військових та мирних мешканців на сході України і вже проходив в Авдіївці, Бахмуті, Попасній, Торецьку, Волновасі та Маріуполі. Протягом 2018—2019 років музиканти планують виступи в найбільших містах України, Європи, США, Канади та в інших країнах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати