Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британська рада шукає таланти

6 і 7 жовтня в Національному центрі О. Довженка відбудуться театралізовані представлення
19 вересня, 11:45
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Режисери-фіналісти театральної програми Taking the Stage 2017 представлять свої амбітні проекти, а британсько-українське журі обере трьох переможців, які отримають можливість реалізувати свої задуми на професійній сцені протягом листопада 2017-го — березня 2018 років.

Taking the Stage — це щорічна театральна програма Британської ради в Україні, яка дає можливість українським театрам і режисерам створити художньо оригінальні та суспільно значимі постановки за підтримки театральних фахівців зі Сполученого Королівства та України, повідомляє i-pro.kiev.ua. Ось уже три роки Taking the Stage підтримують: YoungVic (Лондон), LiveTheatre (Ньюкасл), HullTruck (Галл) та Sherman Cymru (Кардіфф). В Україні програма здійснюється в тісній співпраці з ГО «Театральна платформа».

До речі, за результатами першого року програми молода режисерка Ольга Турутя-Прасолова із Харкова представила виставу за п’єсою Девіда Геровера «Ножі в курках», яку створила спільно з колективом Національного театру ім. І. Франка. У простенькому сюжеті про карколомні стосунки між молодою жінкою, хліборобом та мельником порушено питання про знання, що змінюють свідомість, та про пошук людиною гармонії буття (на фото). Одна з фіналісток престижної британської премії Linbury Prize дизайнер Мінґлу Вонґ створила декорації до постановки «Зимова казка», що була поставлена режисером Євгеном Худзиком на сцені Львівського театру імені Леся Курбаса.

Минулого року організатори програми надали підтримку чотирьом постановкам у Києві, Харкові та Сєверодонецьку, які були здійснені за творами сучасних британських драматургів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати