Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зламане ребро та чотири карні провадження

Поліція відреагувала на сутички між активістами та правоохоронцями в Дніпрі
28 серпня, 09:23

Дніпропетровська обласна територіальна організація партії «Європейська солідарність»  вимагає вибачень від президента Зеленського за інцидент з побиттям протестувальників у Дніпрі. Про це повідомляє офіційний сайт організації. «Звіряче побиття громадян, які хотіли лише поставити питання президенту своєї країни — неприпустиме і суперечить державному устрою України, яким є демократія. Громадянам України гарантується свобода слова, а тим більше свобода запитань», — йдеться в заяві. Зі свого боку, «Європейська солідарність» висловила підтримку жителям Дніпра, яких не влаштовує політика чинної влади. В організації також вважають, що Зеленському не слід йти шляхом президента Білорусі Олександра Лукашенка. Відтак, «Європейська солідарність» вимагає вибачень Зеленського перед всіма, хто постраждав від свавілля державної охорони. «Вимагаємо вибачень від президента, які він повинен принести тим, кому не дозволили поговорити з ним у Дніпрі і проти кого була застосована сила».

Як повідомлялось у ЗМІ, під час візиту президента Зеленського в Дніпро правоохоронці не дозволили активістам наблизитись до керівника держави. За словами активістів, вони хотіли поставити президенту питання щодо внутрішньої та зовнішньої політики України.

Тим часом, поліція відреагувала на сутички між активістами та правоохоронцями. Як повідомили у ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, розпочато чотири кримінальні провадження — за фактом нападу на поліцейського та за заявами трьох громадян про застосування сили правоохоронцями. За даними поліції, під час охорони громадського порядку один з учасників акції протесту, 1973 року народження, кілька разів вдарив поліцейського. У поліції заявили, що громадянин «провокував конфліктну ситуацію та не реагував на їхні зауваження». За цим фактом відкрито справу за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Окрім того, ще три кримінальні провадження відкрито за заявами громадян за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) ККУ. За даним фактом в Головному управлінні проводиться службове розслідування.

Нагадаємо, 26 серпня президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Дніпропетровської області. Місцеві активісти повідомили, що біля будинку Маріїнської гімназії правоохоронці разом з президентською охороною та «ті тушками» не давали їм підійти до делегації Зеленського. За їхніми даними, внаслідок сутичок одна жінка отримала перелом ребра, ще дві жінки — незначні тілесні ушкодження. Водночас в Управлінні державної охорони інформацію про побиття мітингувальників спростували. Вони розцінили повідомлення активістів як відверту брехню та сплановану провокацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати