Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підвищення батьківської кваліфікації

Сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, навчатимуть реабілітаційним методикам
23 серпня, 10:58
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Київський міський центр реабілітації дітей із інвалідністю відкрито у лютому цього року. В основу його роботи покладено комплексну модель реабілітації. Щодня тут можуть прийняти до 70 дітей. Це небагато у порівнянні з кількістю малечі, яка потребує таких послуг. До того ж колектив установи переконаний — процес відновлення повинен продовжуватися і вдома, а найкращими реабілітологами для дитини є батьки. 

Саме тому у вересні за підтримки благодійної організації «Позитивні жінки» та USAID в центрі розпочнуть навчальну програму для батьків. Фахівці розкажуть батькам, як визначати індивідуальні потреби дітей у реабілітації та правильно доглядати за ними. «Навчатимемо їх основним правилам ерготерапії та соціально-побутової реабілітації — яким чином справлятися вдома із основними навичками дитини, як відпрацьовувати прості алгоритми власної гігієни, господарських справ тощо», — коментує команда центру на своїй сторінці у Facebook. За задумом, батькам, які пройдуть подібне навчання, буде легше сформувати у своїх дітей навички самообслуговування та мобільності, що допоможуть їм у повсякденному житті.

Програма розрахована на три дні. Із «учнями» працюватимуть три спеціальні тренери та один міжнародний експерт. Наприкінці навчального періоду батьки складатимуть тести, які визначать рівень здобутих умінь та навичок.

На першому етапі учасниками проекту стануть 40 сімей, які виховують дітей з особливими потребами. У подальшому тренінговий центр продовжить навчати інших охочих.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати