Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не втомлюйтесь нести світло!..

Вифлеємський вогонь миру — уже у «Дні»
18 грудня, 18:23

Уже традиційно газета «День» стає одним із перших медіа, які отримують Вифлеємський вогонь від «Пласту». Нагадаємо, ця добра традиція була започаткована 1986 року австрійською телерадіокомпанією — передусім для підтримки особливих дітей та людей, які потребують уваги в передріздвяний час, а з часом набула ширшого значення. «Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу», — зазначають пластуни на своєму сайті www.plast.org.ua. Саме ця скаутська організація поширює вогонь з Вифлеєма по Україні.

До «Дня» цього вівторка завітали дев’ятикласники Дар’я Горбачова (наша знайома ще з минулого року) з 92 куреню імені Наталени Королеви та Федір Каленюк із підготовчого куреня імені Ореста Субтельного.

«Хочемо вам передати Вифлеємський вогонь миру як символ добра, злагоди і всього хорошого. Щоб у вас завжди все було добре і вас хвилювали тільки найкращі думки», — звернулися пластуни до головного редактора Лариси Івшиної. «Дякуємо! Ми завжди раді вас бачити. «Пласт» для нас — природній партнер. А сьогодні ми станемо вашими помічниками і будемо передавати це тепло всім далі», — усміхнено відповіла Лариса Олексіївна.

«Ми хочемо поширити цей вогник як вогник миру. Зараз для нашої країни це дуже важливо. Прагнемо нагадати людям про те, що попри все — все буде добре, треба сподіватися лише на краще і жити у мирі та злагоді», — наголосила Дар’я. Цього дня пластуни передали Вифлеємський вогонь також Президентові України, а наші гості — з редакції вирушили в дипломатичні відомства, щоб поділитися «вогником» із послами країн G7. Він засвітиться і в державних установах, лікарнях, церквах і дитячих будинках. Дуже важливо, що Вифлеємський вогонь ще в понеділок вирушив на схід України до наших захисників. «Пластуни їм також зібрали теплі речі, їжу, смаколики і невеличкі подарунки», — розповіла Дар’я.

Звичайно, і Лариса Олексіївна не відпустила юних гостей без ексклюзивних подарунків. Для куреню — наш цьогорічний бестселер — книга «AVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського», прочитавши яку, пластуни пообіцяли обов’язково поділитися враженнями. А ще саме Дар’я і Федір стали першими щасливчиками, що отримали «12 друзів «Дня» — календар на 2019 рік з «теплими» малюнками Анни Гаврилюк і життєрадісним поросятком на першій сторінці. До слова, незабаром придбати такий чудовий сувенір зможуть усі охочі (слідкуйте за оновленням у магазині «Дня» на сайті або ж телефонуйте за номером: (044) 303 96 23)!

А на додачу діти отримали супербонус — екскурсію від Лариси Олексіївни знаковими фото, що висять у редакції: «триптихом», який ми називаємо «історія он-лайн» — про те, як світлина «Першоїєрарх...» Андрія Нестеренка завдяки Ларисі Івшиній, Марині Порошенко та Президентові за один день подолала відстань із фотовиставки «Дня» в Українському домі в Києві до Фанару в Стамбулі — резиденції Константинопольського патріарха Варфоломія (детальніше про це див. у «Дні» №200 від 6 листопада 2018 року). А також уже історичною світлиною 2000 року, на якій журналістка «Дня» (на жаль, уже покійна) Клара Гудзик передає Папі Івану Павлу ІІ електронний архів «Дня».

Тож не втомлюймося нести світло!

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати