Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ — з «Муніципальною охороною»

Таке рішення столична міськрада підтримала цього тижня
22 вересня, 11:16

Основною метою комунального підприємства «Муніципальна охорона» стане забезпечення охорони комунального майна киян. На цьому акцентував перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, представляючи проект до розгляду Київрадою, повідомляє сайт Київської міської держадміністрації. Підприємство також надаватиме послуги охорони об’єктів інших форм власності та фізичних осіб.

Відповідно до статуту підприємства, до сфери його діяльності також належить розробка, створення, реалізація і супровід засобів програмного забезпечення для охоронної та пожежної сигналізації, інформаційних банків даних тощо. Крім цього, воно займатиметься охороною та супроводженням грошових коштів, цінних паперів і вантажів, надаватиме юридичні та консультаційні послуги у сфері охоронної діяльності. Також «Муніципальна охорона» вироблятиме та буде реалізовувати власну продукцію у сфері охоронної діяльності.

«Створення «Муніципальної охорони» забезпечить якісну охорону комунального майна та, власне, киян. А крім того, дозволить створити робочі місця, зокрема для тих, хто повертається із зони конфлікту і хоче використовувати свої здібності задля суспільної користі», — цитують Геннадія Пліса на сайті КМДА.

Майно територіальної громади Києва, що перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій і закладів, потребує захисту та постійної охорони. Як пояснюють на сайті КМДА, сьогодні послуги з охорони об’єктів комунальної власності здійснюються суб’єктами господарювання державної та приватної власності, договори з якими укладаються на конкурсних засадах. Результати вибіркового моніторингу 210 підприємств, установ та організацій комунальної власності Києва (а це близько 10% від загальної кількості) дозволяє стверджувати про сумарні витрати на охорону комунального майна близько 300 000 тисяч гривень на рік.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати