Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Квиток через SMS

У Вінниці — новий спосіб розрахунку за проїзд у транспорті
13 лютого, 11:44

Вінничани та гості міста відтепер мають можливість оплатити свій проїзд у громадському транспорті, надіславши SMS-повідомлення з визначеним кодом маршруту на єдиний номер 877. Після цього на телефон пасажира надійде підтвердження оплати за проїзд, а з мобільного рахунку автоматично буде вирахувано вартість поїздки. Квиток діятиме протягом години. Детальні інструкції користування новим сервісом вказані на наліпках, розміщених у транспорті. Новий сервіс, як повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, діятиме одночасно з традиційним способом — купівлею паперових квитків. Він запроваджений у рамках одного з пріоритетів розвитку Smart-city, тобто «розумного міста».

«Цього року ми плануємо повноцінно запустити систему електронного квитка в нашому громадському транспорті. А вже зараз у вінничан та гостей міста є можливість безготівкової сплати за проїзд — через SMS або QR-код. Інформаційні технології роблять сучасне життя комфортнішим, тому ми і реалізуємо такі проекти у Вінниці, — каже міський голова. — Під час запровадження нових форм розрахунку за проїзд важливо пропонувати різні варіанти, щоб пасажири могли обрати найбільш зручний для них спосіб. Оплата з допомогою SMS-повідомлення не потребує багато часу та зусиль».

Щоб здійснити оплату, потрібно мати на мобільному рахунку кошти для проведення операції. Пасажир сплачує лише вартість проїзду, саме SMS-повідомлення безоплатне. Наразі така послуга передбачена для передплатних абонентів «Київстару», в подальшому планується зробити її доступною і для контрактних абонентів. Сервіс реалізований на базі послуги «Смарт-Гроші».

Як писав «День» (№11 за 2019 рік) , наприкінці січня вінничани отримали можливість сплачувати за проїзд із допомогою зчитування QR-коду. На сьогодні вже 60 тисяч пасажирів скористалися цією опцією. За 20 днів дії сервісі в такий спосіб було здійснено вже 58,5 тисяч оплат проїзду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати