Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Чесні правила — для всіх...»

Борис Філатов «моніторить» міських чиновників на предмет корупції
16 травня, 20:05
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Боротьба з оборудками у Дніпрі включає декілька етапів: аудит, звільнення керівників і передача матеріалів до правоохоронних органів. Так, міський голова подасть до обласної прокуратури заяву про злочин за фактом ймовірного розкрадання бюджетних коштів у департаменті з питань енергоефективних технологій та ініціатив. На підставі аудитів і відповідних заяв мера уже були відкриті кримінальні провадження щодо департаменту стратегічного розвитку та інвестицій міськради Дніпра і чотирьох приватних компаній, а також стосовно діяльності КП «Розвиток Дніпро». Водночас міський голова повідомив про звільнення директора одного з центральних парків Дніпра. Причина — численні порушення в організації роботи рекреаційної зони. Запропоновано звільнитися й директору КП «Дніпротранскомплекс» та голові експертної ради з питань Бюджету участі.

Мер розповів деякі подробиці. Йдеться, зокрема, про мільйонні порушення в департаменті з питань енергоефективних технологій та ініціатив. За рішенням сесії міськради, це відомство перебуває у процесі ліквідації. За попередніми даними, місту було завдано збитків на загальну суму майже три мільйони гривень. Це — бюджетні кошти, які фактично вкрали на проведенні несанкціонованих закупівель. Крім цього, всупереч закону у відомстві не опублікували звіти про укладення орієнтовно двадцяти договорів на чималу суму. Також із двох десятків заявлених проектів реалізовано лише два. Водночас чимало розробок Бюджету участі, якими також опікувалися у відомстві, мерія не змогла втілити. Така ситуація склалася через упереджений відбір ініціатив з боку вже екс-голови експертної комісії. Водночас у КП «Дніпротранскомплекс», що займається облаштуванням зупинкових комплексів у місті, також розпочато аудит. «Мер бореться з кіосками, а вони виростають на зупинках. Там торгують горілкою. Навіть не говоритимемо про те, що мені не подобається якість робіт, ціна закупівель. Людина, котра головувала над цим, сьогодні ж піде на вулицю», — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Моє завдання як мера — створити чесні та зрозумілі правила для всіх. Зокрема в цій будівлі. Хтось це чує, хтось — ні. Я стежу та реагую на всі сигнали й меседжі. Реакція на те, що обговорюється у ЗМІ, має посилюватися», — сказав Борис Філатов під час брифінгу. Він також обіцяє відтепер регулярні брифінги для ЗМІ та низку зустрічей із журналістами-розслідувачами. Водночас очільник міста пообіцяв журналістам регулярні зустрічі для обговорення міських справ. На думку Бориса Філатова, така стратегія покращить комунікацію влади та громади.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати