Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чехія виявила, що китайські експрестести на коронавірус помиляються у 80% випадків

31 березня, 09:26

18 березня Комуністична партія Китаю (КПК) оголосила, що передала Чеській Республіці 150 тис. портативних наборів реагентів для швидкої діагностики коронавирусу. Але, як повідомляє новинний сайт Expats.cz, насправді міністерство охорони здоров’я Чехії заплатило близько 14 млн крон (43,6 млн руб) за 100 тис. наборів, після чого міністерство внутрішніх справ заплатило ще 50 тис. крон (155, 5 тис. руб.).

23 березня чеський новинний сайт iROZHLAS повідомив, що медичний персонал виявив велику кількість помилок у результатах експрестесту. На конференції з питань епідемії в Моравсько-Сілезькому регіоні експерти розповіли, що частота помилкових результатів сягає 80%.

Головний санітарний лікар Моравсько-Сілезького регіону Чехії Павла Сврчінова сказала, що через занадто високу частоту помилок регіон,як і раніше, покладатиметься на звичні лабораторні аналізи. Поки що вдається перевірити лише 900 осіб на день.

Сврчінова додала, що ці тести показали як «хибнопозитивні», так і «хибнонегативні» результати. Наразі в Чеській Республіці від коронавирусу загинуло 17 осіб, а заражено 2859.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати