Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

03 серпня, 11:48

28 липня 2018 року. Брюссель. Колишній глава каталонського уряду Карлес Пучдемон повернувся з Німеччини до Бельгії. На спільній прес-конференції з нинішнім лідером уряду Жоакімом Торрою він повідомив, що продовжить боротьбу за незалежність регіону та звільнення ув’язнених каталонських політиків. Раніше Верховний суд у Мадриді відкликав міжнародний ордер на арешт Пучдемона, передає DW.

1 серпня 2018 року. Гонолулу. Північна Корея передала США останки 55 загиблих під час Корейської війни 1950—1953 рр. американських військових. Церемонія відбулася на Гавайських островах, і в ній узяв участь віце-президент США Майк Пенс. Президент США Дональд Трамп у Twitter подякував лідеру КНДР Кім Чен Ину «за дотримання слова» та початок процесу повернення додому останків загиблих.

30 липня 2018 року. Афіни. Греки вийшли до будівлі парламенту, щоб вшанувати пам’ять загиблих внаслідок пожеж в Аттиці. За останніми даними, стихія забрала життя 91 людини, ще десятки — зазнали поранень, передає Euronews. Прем’єр-міністр країни Алексіс Ципрас взяв на себе політичну відповідальність за трагедію, пообіцяв розробити план виправлення порушень, допущених під час забудови берега, та провести реформу цивільної служби захисту, щоб уникнути подібних інцидентів у майбутньому.

31 липня 2018 року. Александрія. У США розпочався суд над Полом Манафортом — американським політтехнологом, який співпрацював з екс-президентом України Віктором Януковичем і «Партією регіонів», а також очолював передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа. У вступному слові прокурор Узо Асоні зокрема заявив, що Манафорт отримав від проросійської влади в Україні 60 млн доларів, приховав дохід у 30 закордонних банках і не сплатив податки на велику частку цієї суми, зазначає Reuters. Очікується, що судовий процес триватиме три тижні й у вересні Манафорт знову постане перед судом.

1 серпня 2018 року. Аппер-Лейк. Пожежі в північній Каліфорнії, що тривають більше тижня, охопили територію в 320 тис. акрів (майже 13 тис. квадратних кілометрів) — площа, більша за територію Лос-Анджелеса, повідомляє CNN. Вогонь забрав життя семи людей, в тому числі трьох пожежників, і знищив понад тисячу будинків. Було евакуйовано 38 тис. людей. ЗМІ пише, що тільки в липні Каліфорнія витратила чверть свого бюджету на боротьбу з пожежами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати