Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кремль домовився про кредити з МВФ

14 липня, 00:00
За словами російського прем’єр-міністра Сергія Кирієнка, переговори російської урядової делегації з представниками Міжнародного валютного фонду щодо надання Москві так званого стабілізаційного кредиту закінчилися успіхом.

Кирієнко, який у понеділок перебував із візитом у Токіо, пообіцяв уже цього дня увечері або у вівторок вранці повідомити про подробиці домовленостей. Оптимізм із приводу домовленостей з МВФ висловив і представник президента Росії на переговорах із міжнародними фінансовими організаціями Анатолій Чубайс — головна постать консультацій. За словами Чубайса, представники МВФ позитивно оцінили антикризову програму російського уряду і готові допомогти Москві. Самі росіяни поки що повідомляють про підсумки переговорів, спираючися на інформацію з «Вашингтон пост». Ця впливова американська газета стверджує, що МВФ готовий надати російському уряду $12,5 млрд., тим часом як для втілення в життя протикризової програми Москві потрібно близько $14 мільярдів. Решту грошей мають позичити Всесвітній банк і уряд Японії — з цього погляду візит Кирієнка до Токіо виглядає одним із найважливіших етапів «збирання грошей» і стає зрозумілим, чому російський прем’єр не відмовився від нього, незважаючи на повідомлення про відставку свого японського колеги Рютаро Хасімото.

Тим часом експерти МВФ набагато стриманіше ставляться до повідомлень про успіх переговорів, аніж їхні російські співрозмовники. Мабуть, це пов’язано з небажанням оприлюднювати інформацію до офіційного рішення ради директорів фонду. Можливо, у представників МВФ залишилися ще певні зауваження, про які намагаються не думати їхні російські співрозмовники, сподіваючися, що перспектива смерті російського рубля є для МВФ набагато переконливішим доказом на користь кредитування Москви, ніж будь-які коливання під час переговорів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати