Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко

06 червня, 00:00
Порозуміння на Рейні

Президент України Леонід Кучма та канцлер ФРН Гельмут Коль   провели в Бонні, як офіційно повідомляється, «перші політичні консультації на найвищому рівні», які Німеччина традиційно проводить з Польщею, Францією та Росією. Обидва лідери задоволені, здається, вже самим фактом своєї зустрічі — тим більше, що хто знає, як завершаться вибори в Німеччині восени та в Україні за півтора року. Революційних рішень не було, німці уважно вислухали доповідь про покращення інвестиційного клімату в Україні та пообіцяли допомагати нам інтегруватися до Європи. Німецькі експерти казали «Дню», що особливих результатів від цієї зустрічі й не чекали, адже Україна — не Польща й не Росія. Два лідери порозумілися — добре вже це.

Афро- та азійські американці, будьте пильними в Україні

Держдепартамент США застеріг американських громадян, зокрема африканського та азійського походження, що вони, перебуваючи в Україні, можуть стати об’єктом расово вмотивованих нападів. Американському посольству в Києві стало відомо про два напади на афро-американців. Представники цього посольства стверджують, що українська міліція часто зупиняє і обшукує людей африканського й азійського походження, вдаючись до насильства та принижуючи їх. Відтак посольство рекомендує американцям носити з собою фотокопії паспорта, а при затриманні виконувати накази правоохоронців, водночас заявляючи, що вони американські громадяни і хочуть зв’язатися з представництвом своєї країни.

Петтерссона знову запідозрено у вбивстві Пальме

Верховний суд Швеції вирішив не переглядати судову справу Крістера Петтерссона, якого за вбивство колишнього прем’єра країни Улофа Пальме спочатку було ув’язнено, а згодом виправдано й звільнено. Але нещодавно з’явилися нові свідки того, що на момент убивства Пальме 28 лютого 1986 року Петтерссон був неподалік від місця злочину. Однак суд не визнав, що нові свідчення є приводом для поновлення слухання справи.
 
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати